Anonim

Dance Gavin Dance - Hot Water On Wool

Jag har lagt märke till att fotografier av människor som har dött visas i ett antal olika anime med ansiktet vitare, vanligtvis genom reflektioner av ljus. Finns det en tradition bakom detta? Finns det en kulturell anledning till detta, eller är det bara lat att undvika att animera en karaktär som bara skulle dras en gång?

4
  • Vilket avsnitt av FMA eller Broderskap är den första från?
  • Det är från öppningstalen som Al gjorde varje gång i början av FMA. Den andra bilden (om någon undrar) är från avsnitt 9 av Pretear.
  • @kuwaly: Joen, Hoenheim var inte precis död vid den tiden.
  • @MadaraUchiha Sant. Antogs han dock inte av Ed och Al (och betraktaren)? Jag kan hitta en annan bild om du vill.

Jag utesluter lathetshypotesen. Detta är en avsiktlig utelämnande av relevant information av berättaren. Detta är fallet med en opålitlig berättare som höll sig själv ett nyckelfakta för berättandeändamål. Dessa rader till Agatha Christies romaner från den citerade Wikipedia-artikeln kan också gälla för denna typ av trope:

berättaren döljer viktiga sanningar i texten (främst genom undvikande, utelämnande och fördunkning) utan att någonsin uppenbart ljuga [...] även en förstapersons berättare kan dölja viktig information och medvetet vilseleda läsaren för att bevara det överraskande slutet

Den första bilden du har citerat från Fullmetal Alchemist döljer faktiskt inte alla ansikten. Moren, död också, syns tydligt på bilden, bara pappans ansikte är förmörkat. Så kriterierna för att dölja ett visst ansikte är inte relaterade till det faktum att en person är död utan till den roll som den fördunklade karaktären har i historien.

Dvs i Bakuman syns Mashiros farbrors ansikte tydligt vid begravningen, eftersom berättaren har intresse av att informera läsaren om varför Mashiro är ovillig att vara mangaka och senare motivera honom framför läsaren. I en annan visas tvärtom inte en viss karaktärs ansikte vid begravningen förrän författaren avslöjar vem som är död.

4
  • Jag antar att jag kan se det för Hohenheim, men hur är det med den andra bilden?
  • I den andra bilden döljer berättaren en väsentlig sanning för läsaren. När du tittar på Pretear kommer du att upptäcka vilken roll den fördunkla karaktären har, eller om detta helt enkelt är en vilseledande försummelse.
  • Det är ingen form av förvirring inblandad. Bilden visas medan hon beskriver sin far.
  • Jag menar förvirring = karaktärs ansikte är inte synligt på grund av en reflektion som täcker hans ansikte.