Anonim

Topp 20 rekommenderade anime-serier

Harem manga och anime är så populära att de har sin egen kategori. Det är lätt att nämna några: Girls Wild, High School DxD, Sekirei, The World God Only Knows.

Varför är detta ett så populärt tema i både anime / manga? Det är konstigt eftersom harem inte är ett vanligt tema i fantasy-litteratur, amerikansk film och västerländsk tv och skulle störa mest. Hur är det att de är så extremt vanliga (och till synes accepterade) i anime / manga?

5
  • Eftersom det är en mycket framgångsrik trop som har funnits för alltid.
  • @SystemDown Har det funnits för alltid, dock? "Harems" i modern anime är avsevärt frånvarande från alla icke-anime-relaterade medier jag känner till. Naturligtvis är de vanliga idag eftersom de har varit framgångsrika tidigare, men jag kan inte säga att jag kunde förklara hur harem växte till framgång i första hand.
  • @SystemDown är för närvarande inte en mycket framgångsrik trop i andra medier. Det finns ingen haremkategori för TV eller film i några västerländska områden som jag har varit
  • Jag menade runt i anime och manga. Den första haremangan som Urusei Yatsura, Ranma 1/2 och Tenchi Muyo var super framgångsrik.
  • @ SystemDown Höger, det är verkligen fallet, men "för alltid" i anime-sammanhang betyder högst ett par decennier - nyligen nog att det definitivt är värt att titta på för att se varför harem lyckades i anime men inte någon annanstans. (Är det på grund av någon karaktär av japansk kultur? Var det en ny uppfinning som bara inte har spridits till andra medier ännu? Finns det något samspel med ekonomin i animeindustrin? Jag har ingen aning, men jag slår vad om att någon annan gör det .)

Målgruppen för "harem" -serier är tonåriga män - tonårspojkar. Huvudpersonen är vanligtvis en manlig gymnasium eller en cram-skolelever, som är besvärlig kring tjejer - någon som målgruppen kan relatera till, eftersom de är i samma fas av sina liv och kämpar med kärlek. (Vem har inte?)

Tonåriga män har alltid varit en stor del av publiken för anime; shower med gigantiska robotar tilltalar samma grupp. Så det är en trope som tilltalar den traditionella publiken.

Jag är inte säker på varför vi inte verkar ha "haremserier" i superhjältserier, eftersom det kan vara framgångsrikt av samma anledning. En anledning kan vara att de ikoniska superhjältar som Superman och Batman redan är mogna, i en ålder där de är mer självsäkra kring kvinnor och förväntas också bete sig mognare än huvudpersonerna i haremserier.