Anonim

Hur Ultra Instinct återkommer

Jag har tittat på drake boll Super serier från släppdatumet och jag fortsätter att hata det mer och mer. Jag vet inte om ni har lagt märke till det, men alla stridsanimationer är hemska.

Här är ett exempel:

Finns det en logisk förklaring till varför en 2015-anime är så dåligt animerad jämfört med DBZ?

7
  • Och det talar inte ens om det fyllnadsinnehåll som de lägger in där ... Vad gör Pilaf till och med där? Och varför blev Vegeta plötsligt en wimp ?!
  • Jag kan tolerera det faktum att Vegeta är så livrädd. Det är som ett barndomstrauma, och han har en fru och ett barn nu, enligt min mening är det acceptabelt till skillnad från animationens kvalitet.
  • Jag vet inte om detta kan användas som svar, men det finns många inlägg som säger att ansvarig för detta är Toei Animations eftersom de har riktigt tidvattensschema för varje show (inte bara Dragon Ball). Så de driver alla människor att arbeta massor av timmar per dag och betalningen är för låg. Så det betyder kanske att dessa människor inte kan göra bra avsnitt om de har så mycket arbete framför sig.
  • @pap Om du kan hitta en pålitlig källa som säger det, skulle du ha tillräckligt med ett svar.
  • @pap Länken du anger 1) hävdar inte att Toei har ett tätt schema och dess anställda är överansträngda och underbetalda (det nämns bara av Thomas om branschen i allmänhet; hans arbetsgivare heter inte) och 2) gör inte anspråk på animatörer har inte färdigheten att producera kvalitetsarbete under sådana förhållanden (för att vara ärlig, detta har ingen märkbar inverkan på produktens kvalitet, eftersom det är det vanliga arbetsförhållandet i alla Japans industrier [dvs. lönaren] och har alltid varit fall i anime och särskilt i mangaindustrin, men otaliga artister har producerat kvalitetsarbete)

Anime-budgeten har inget att göra med året det sänds. Det är främst relaterat till huvudanimationsstudion och till interna beslut i studion.

När det gäller Super tror jag att det beror på att studion som gör det är Toei Animation. Jag mycket liknande exempel, om inte samma sak, är Saint Seiya anime som för närvarande sänds, Soul of Gold. Du kan titta på flera avsnitt där animationskvaliteten sjunker till undermåliga nivåer.

Varje animationsstudio har sina egna egenskaper som definierar varumärket och kvalitetskonsistens mellan titlar och under en titelkörning är en av dem. Toei är bara inte så bra med detta.

4
  • 4 Jag tror inte att OP antydde att showen borde ha en högre budget eftersom den gjordes 2015; OP antyder att med den nya digitala animationstekniken skulle det vara möjligt att göra animationer av högre kvalitet på samma budget. Bra poäng om att studiekvaliteten varierar, dock; Jag har märkt att Gonzo också är ganska hemskt för att upprätthålla kvalitet över en serie.
  • Han var faktiskt inte. men han gjorde en öppnad fråga om de möjliga orsakerna bakom den låga kvaliteten, så jag försökte förklara rationaliseringen bakom den, liksom den kända effekten ur publikens perspektiv, vilket är kvalitetskonsekvensen mellan serier / avsnitt som vissa studior visar.
  • 1 Toei är exakt samma studio som produceras DBZ som OP jämför Super till (och Toei har producerat många, många högkvalitativa TV-anime, inklusive helt handanimerade före den digitala perioden), så att påstå att "Toei bara inte är så bra med detta" ger inte en trovärdig anledning att 2015-anime produktionen är lägre i kvalitet än 1989 ~ 1996 anime från samma företag.
  • Jag sa inte "toei är inte bra", jag sa "consistrncy är ett kännetecken för animationsstudior, och toei är känt för att inte vara så mycket konsekvent", det finns en signifikant skillnad. Och det är inte bara toei, det finns flera animationsstudior där du kan se signifikant kvalitetskonsekvens mellan avsnitt.