Anonim

[MKWii TAF] Bowsers Castle Freerun # 2

Vilka steg kan icke-japanska fans ta för att stödja deras favoritanime och uppmuntra studiorna att fortsätta göra titeln (eller skapa en uppföljare), förutsatt att det finns mer manga eller lätt nytt källmaterial tillgängligt?

Jag har hört det sägas att Blu-Rays är mycket lönsamma, men jag tror att det krävs mer än bara vinst för att uppmuntra uppföljare, uppföljningar, ytterligare kurser, OVA, etc.

Om jag till exempel vill att det ska finnas mer Goblin Slayer, KonoSuba, Full Metal Panic, Log Horizon, etc. vad kan jag köpa eller vem kan jag skriva för att be om mer?

1
  • Kopia av: anime.stackexchange.com/questions/38428/…

Jag är inte helt säker på att det finns mycket vi kan göra.En av de största avskräckarna är sannolikt fortsatt intresse för serien, och om den japanska tittarna minskar kan showen avbrytas oavsett vad den västerländska fanbasen tycker, eftersom japanska tv-nät behöver tillgodose sina sponsorer.

Det finns dock några saker vi kan prova:

Köper originalmedia

Först och främst är de flesta anime anpassade från ett annat medium: det finns visuella romaner som Clannad och Fate / Stay Night, lätta romaner som Slayers eller Sword Art Online, och kanske mest betydelsefullt manga, som Sailor Moon, Dragonball z eller Chobits. Om källmaterialet går torrt kan den animerade serien gå bredvid den, så du kanske vill intressera dig för den. Men även en pågående serie kan ta slut om källmaterialet går torrt innan nästa säsong börjar. Detta är vad som hände med den ursprungliga Fruits Basket-anime till exempel.

För det andra, om du kan, kan köp av Original Video Animation-utgåvor hjälpa till att skydda mot ett för tidigt slut på studiofiskar, eftersom de kan göra det möjligt för ett företag att fungera oberoende av TV-stationer och ofta används som ett sätt att fortsätta producera program som har stoppat sändningen , som noterats i The Anime Encyclopedia 3rd Revised Edition: A century of Japanese Animation av Jonathan Clements och Helan Mcarthy:

Animehistorikern Yoshiharu Tokugi föreslår en liten semantisk skillnad mellan O.A.V. och O.V.A., i den meningen att den förra är en ny arbete som gjorts speciellt för video, medan det senare också kan hänvisa till en fortsättning på video av en befintlig TV-show eller filmfranchise - sådana avknoppningar var också kända på japanska på 1990-talet som eftermono

Detta kommer att bli lättare för människor som delar Blu Ray Region A med Japan, till exempel människor i Nordamerika, eftersom de kan köpa blu-ray-skivor direkt från Japan via importtjänster som jbox, men det bör noteras att anime är dyrare i Japan på grund av en annan detaljhandelsstruktur.

Ta undersökningar

Ett annat är att ta kundundersökningar. En av de frågor de ofta ställer är "Vilken favoritserie?". Dessa kan vara från en checklista eller ett inskrivningsalternativ. Att skriva i den serie du vill se mest visar intresse som styr vad företaget beslutar att licensiera nästa, och det verkar troligt att feedback om vilken typ av program en distributör vill publicera.

Ibland finns dessa tillgängliga online, till exempel hösten 2012 Funimation Survey. Andra gånger kan du hitta dem på ett vykort som medföljer den fysiska videon. Här är ett par undersökningskort från A.D.V. och Sentai Filmworks.

A.D.V. kortet kom förpackat med Noir Volume 5: Rage of Angels (I.S.B.N. 1578132703), och två av frågorna om det är "Vilken är din favorit manga?" och "Vilken är din favoritanime?", och de flesta andra sådana undersökningar har liknande frågor. Men du kanske inte alltid ser en sådan undersökning i paketet: Min kopia av Försvinnandet av Haruhi Suzumya från Funimation kom inte med en till exempel, och även om du får en kan de exakta frågorna variera. Sentai Filmworks man frågar bara vad du till exempel köpte, och ibland erbjuds dessa i form av checklistor som visar de visar företaget erbjuder.

Jag antar att anledningen till att de finns är att hjälpa distributörer att bestämma vad de ska licensiera nästa, eller relicensera, och kanske om en serie är känd för att vara särskilt hög efterfrågan, kan den komma upp under förhandlingar med de japanska animationsstudiorna och mangaförlag. När du ser en sådan undersökning kommer det vanligtvis att vara som ett vykort med en markerad plats för att sätta ett frimärke och en förtryckt postadress på andra sidan den.

Visa pågående intresse

En annan sak du kan försöka är att titta på licensierade strömmar, även om du äger videon i annat statiskt format. Detta gör att du kan räknas som en tittare flera gånger och visar ett fortsatt intresse för serien. Detta ökar antalet personer som är kända för att ha sett en serie från det första avsnittet under en säsong till det sista, vilket kan förtjänar att skapa en ny säsong, om möjligt.

Förutom att ha ett ekonomiskt intresse av att visa sina kunder mer av vad de vill, tror jag att mycket av det unika tilltalet i just detta yrke är att visa allmänheten något som är värt att se eller skicka ett meddelande. När Miyazaki gjorde sin anpassning av Howl's Moving Castle, gjorde han det med avsikt att skicka allmänheten ett antikrigsmeddelande, och det är naturligtvis att försöka skicka ett meddelande bara i väntan på att någon får det. Ju bredare författarna uppfattar publiken de når, desto mer inspirerade kommer de att skapa verk för dem.

Dessutom är en serie som inte bleknar ur minnet en som är mer benägna att få en fortsättning även efter att ha varit långt vilande. Slayers Try and Slayer Next kommer att tänka på, och Dragonball Super gör det också.

En bortsett från Merchandising

Merchandising kan också spela en ganska viktig roll. I den globala historien om anime konstaterar Rightstuf att marknaden 2006 var övermättad med anime, och att även om serier som hade merchandising som ett alternativt intäktsflöde gick bra, drabbades de som förlitade sig på videoförsäljning. Jag minns vagt att Geneon U.S.A. gick ur drift vid den tiden.

När det gäller andra varor du kan köpa, skulle jag förmodligen rekommendera att köpa premiumvaror, eftersom det kan ge intryck av att du har djupare och mer uppriktig uppskattning för ämnet än någon som köper billigare saker på impuls, även om du spenderar samma dollarvärde. Största tillverkare av figurer som Good Smile Company och kotobukiya gör några fina saker, och Aniplex U.S.A. säljer också premiumvaror som dukkonst.

Du kanske också vill intressera dig för varför en artist bestämde sig för att starta en serie i första hand och se om det finns några varor relaterade till det. Touhou är inte riktigt anime i sig, men det är en nära besläktad nischspelserie och Zun startade faktiskt serien som ett sätt att börja skapa musik. Det är inte orimligt att anta att han kanske värdesätter soundtrackförsäljning mer än spelförsäljning.

Merparten av vinsten kommer från varor. Blu-strålar eller DVD-skivor i sig själva, även för kända titlar, säljs inte särskilt aktivt, åtminstone räcker det definitivt inte för att täcka ~ 100 000 dollar per avsnitt (vilken summa numera borde vara ännu högre).

Förutom PVC-figurer och dakimakura, kommer de populära showen att sälja modeartiklar, actionfigurer och dockor för barn, mappar, pärmar, inspirerade smycken och livsmedelsförpackningar i begränsad upplaga. Och det är så de tjänar pengar.

Så om du verkligen vill hjälpa dem kan du köpa allt från ovan nämnda (jag tror att de får mer om det köps direkt från Japan, även om det kan vara ett behov av att beställa via ett mellanföretag om butiken inte inte direkt till ditt land) och få ett abonnemang på anime-streamingtjänster som Crunchyroll.

Att bara be om mer kommer inte att ha någon effekt. Det är vad vi, fans av Bleach, gör i åldrar nu, även studiemedlemmarna sa att de vill producera fortsättningen men den högt placerade personalen planerar inte det än.

Det beror också på hur upptagen en studio är. Jag har förutsagt att S2 av Re: Zero kommer att tillkännages efter att Goblin Slayer slutar sändas, det betyder att tills de släpper fortsättningen av Re: Zero kommer det definitivt inte att vara den andra säsongen av Goblin Slayer.

Övervaka populariteten för källan till en viss anime. Det kan ofta sägas om det kan finnas någon fortsättning i teorin.

1
  • 1 Svaret är bra. Allt det saknar är källor / referenser. Vänligen inkludera dem.