Anonim

Far Cry 4-spel: 7 saker du måste göra (som du inte kunde i Far Cry 3)

Jag vet att Ljus inte ville döda sin far med kallt blod, men efter att hans far, Soichiro Yagami, dog kunde han precis ha dödat dem. Och sedan anklagade Near L # 2 för att vara Kira.

Nästan upptäckte att Light var Kira på grund av den information Aizawa gav honom. Han kunde precis ha dödat arbetsgruppen och gått inkognito. Jag vet att han ville döda Near och Mello, men jag är säker på att han kunde ha hittat ett sätt att döda dem senare.

Varför dödade Light inte bara arbetsgruppen då?

1
  • Det finns en annan aspekt av denna fråga som saknas och ännu inte behandlas i något svar heller. Varför satte han inte upp dem för att dö vid det stora uppgörelsen? De tog alla med vapen, vilket fick ett offer att skada någon annan och till och med har icke namngivna åskådare förbereda den noterade döden är möjlig, så varför inte låta arbetsgruppen skjuta ner nära människor och skjuta de dödliga skotten själv? Han skulle inte ens behöva X Kira i så fall men säkerhetskopior skadar aldrig. Om han skrev ner scenen tidigt nog, kunde han till och med ha tvingat N: s tankar och planer. Han skulle ha blivit den ultimata marionettmästaren och vunnit.

För att lägga till Vixens svar dödade Light inte arbetsgruppen innan Near ens var med på bilden eftersom de inte utgjorde något hot mot honom. Ursprungligen dödade han bara brottslingar, och senare började han döda alla som motsatte sig hans utopi. Men de arbetade för honom då, så det fanns inget behov av att döda dem.

Tänk också på att han inte kunde dölja dessa dödsfall för världen. Det verkar ganska konstigt att hela arbetsgruppen dog och att han var den enda överlevande. Han måste få dem alla att dö på ett sådant sätt att han verkar oskyldig, men det verkar fortfarande konstigt för alla åskådare. Så kanske han inte ville riskera exponering ännu mer.

På en sidoanteckning kan det ha varit hans samvete om han fortfarande hade kvar. Han dödade delvis sin egen far för att övertyga alla om att han var oskyldig. Han fick medvetet sin far att göra ögonhandel så att hans far kunde bevisa sin oskuld genom att berätta för alla att han hade en visande livslängd, vilket betyder att han inte kunde ha varit mördaren. Att döda alla andra efter den prövningen skulle få hans far att förlora livslängd förgäves.

1
  • För det första skulle hans fars död vara förgäves om och bara om Kira förlorade. För det andra dog L, ingen skulle ha misstänkt något om Kira också dödade resten av arbetsgruppen - en efter en när han får reda på deras namn eller om Light skulle kunna döda de andra och iscensätta sin egen död. För det tredje: att använda dem så länge de är användbara är bra men varför inte använda deras dödsorsak och omständigheter för att vinna det slutgiltiga uppgörelsen?

Så länge det fanns en arbetsgrupp fanns det en kommunikationslinje med Near. Och därmed (fler) möjligheter att ta reda på de sanna identiteterna för Near och Mello. Task Force var fortfarande en värdefull tillgång.

Det var mycket bättre att försöka övertyga Near att han inte var Kira. Och Light är (över) självsäker för att tro att han kan dra av det. Nära är mycket svårare att lura än andra människor. Men för Light gör det förmodligen en spännande utmaning.