Anonim

Hur man heter syror - Det snabba och enkla sättet!

I skiva 1 av Koe no Katachi OST (länk till webbshop som innehåller spårlistan), namnet på varje ljudspår är ett ord på 3 bokstäver (utom 38. Uppfinning nr 1 C dur), såsom "tre", "rev", "lit", etc.

Namnen verkar slumpmässiga för mig. Vad representerar namnen egentligen? Komponisten sätter inte bara slumpmässiga bokstäver som namnen, eller hur?

Titeln på tre bokstäver användes som en identifieringskod när Ushio (kompositören) komponerade musiken och fick feedback i filmproduktionen. [1]

Även om det är en förutsättning för konceptbaserad komposition, var mitt jobb, precis som mitt vanliga arbete, att skriva en hel låt och ge den till dem. Eftersom låten skulle väljas enligt filmscenen sätter jag en titel på 3 bokstäver som en identifieringskod.

... medan det inte alls svarar på frågan, är det just anledningen till att han valde att använda den. [1]

Eftersom det inte är baserat på beställningar, ville jag att de skulle använda det utan att ge någon förevändning som "detta är sångens innebörd". Med den kvarlevan ville jag också att lyssnaren till ljudspåret skulle ha samma tanke.

Ushio förklarade dock att det inte alls är slumpmässigt. [1]

Det är dock inte ett slumpmässigt ord på 3 bokstäver. "htb", den 12: e låten på första skivan, är en annan version av "hjärtslag" från den första låten på andra skivan. Tipsen finns mer eller mindre där.

Den första och viktigaste låten är "inv". [2]

Medan Bachs uppfinningar kan betraktas som en musikalisk övning för fingering, samtidigt, vid den tiden, är det också en sångsamling för att förstå skönheten i klaviersången (dvs. pianosång). Efter att ha förstått blev det en bas för att skapa en så vacker klaviersång. Jag trodde att det stämmer överens med filmens tema. Därför spelades "uppfinningen" längs hela filmen. Det blir "inv" -spåren.

Eftersom "Invention" kan analyseras (separeras) i tre delar delade jag också in filmen i 3 delar. Varje del har sin egen "uppfinning". Men "inv" är inte en hel "uppfinning" i sig, men det beror på filmens sammanhang. Till exempel, när någon sa "Den här scenens" inv "använder bara tonraden i" Invention "del 1", demonterade jag och byggde om låten.

(Spoiler framåt: betydelsen av låten relaterad till filmen, inklusive slutet)

Efter att Shouya övervunnit sin skuld i grundskolan skapade han ett nytt sätt att kommunicera. Historien handlar om "kommunikationsövning", så jag använde musikövningar. Låten baserades på att skapa en helt ny värld när man övade kommunikationen. När vi tänker på det, Bachs uppfinningar (Uppfinningar och Sinfonias) kom till mig.

När det gäller slutet, när Shouya och Shouko gick in i kulturfestivalen, spelades sista 7 måttet av "Invention", och det är första gången hela figuren av "Invention" var känd. Vid den tiden var Shouyas "övning" över.

Den enda andra titeln som förklarades var "tänd" [1]

Den sista låten "lit", som bara spelades två gånger, betyder "ljus". Den här filmen, som handlar om att nå ljuset, slutade med den här låten.


[1]: Intervju efter screening (japanska)
[2]: Intervju på officiell webbplats (japanska)

1
  • Eftersom jag inte har sett filmen eller lyssnat på OST har jag ingen aning om resten av låtarna. Skicka gärna ett annat svar för dem som får Ushios tips.