Anonim

M416 vs House Campers, Epic Fight | PUBG Mobile Lite

I avsnitt 126 av Gintama sågs Shimura Shinpachi övervaka Terakado Tsuus Imperial Guards dansutbildning. Men när han ser konserten, dansar ingen av fansen en sådan dans i både anime och live konsert.

Varifrån kommer dansen och har den ett namn?

Dansen heter Wotagei eller Otagei. Det är en dans gjord av Idol Otaku (kallad Wota) för att visa stöd för deras idol under konserten. Citera Wikipedia,

Wotagei är särskilt förknippad med fans av Hello! Projekt- och AKB48-idoler, liksom fans av anime-röstskådespelerskor, som ofta framför temalåtar för serien där de visas.

Således kan man säga att dansen Terakado Tsuu Imperial Guard utövade härstammar från den verkliga världsvota AKB48 och andra idolgrupper. Jag har aldrig sett andra idolkonserter än μ: s, men sådan dans görs möjligen ofta av AKB48-wotas, med tanke på att en medlem av AKB48, Sashihara Rino, har gjort en efterlikning av wota-dans under en av AKBingo-showen, vilket antyder att en sådan är vanligt under AKB48: s konsert. Detta förstärks ytterligare av det faktum att varje idolgrupp och eventuellt varje wotagrupp har sitt eget dans- och sångmönster som visas här och här. Morning Musume wota och AKB48 wota har sitt eget chanting-mönster.

När det gäller varför μs wota inte gör wotagei under sin konsert kan det bero på att sittplatserna gör att de inte kan röra sig för mycket. Det kan också bero på att bland otaku-kulturen i sig finns kategorier av otaku, såsom Anime Otaku, Idol Otaku, Game Otaku, etc. Eftersom μ kommer från anime, skulle fansen som deltar i konserten vara en blandning av olika typer av otaku, alltså , kanske wotas avstår från att göra en sådan dans så att de inte stör andra fans. Detta kan också vara en regel som konsertledningen har ställt.