Anonim

AWWA \ "Sky Whale \

I Rebuild of Evangelion är den första filmen nästan en exakt återberättelse av den ursprungliga anime-serien. Men snart börjar det avvika mer och mer (och mer /sad...) tills jag verkligen inte var säker på vad jag tittade på längre (men jag avviker).

Så låt oss överväga båda berättelserna som händer på parallella universum.

Vad är händelsen (på skärmen eller inte) i Rebirth-serien som är vändpunkten för de gafflande / avvikande berättelserna?


Även om detta kan verka opinionsbaserat är det inte. Jag ber dig att jämföra återfödelsefilmerna med originalserien, manus eller story-vis, och spåra de synliga skillnaderna till deras källor, peka på en specifik händelse som hände på skärmen eller nämndes som kan vara orsaken till dessa skillnader, ser bakåt för orsaken till den andra händelsen. Pepper ditt svar med referenser, tack.

Du kan lägga till några spekulationer för att göra din kedja av kausalitet, om händelserna har en betydande inverkan eller relation.

0

Här är en lista över skillnader mellan den första filmen och den ursprungliga tidslinjen

Det mest anmärkningsvärda plottmässiga är att Misato visste om Lilith, och hon visste vad Liliths syfte var, och senare före Ramiel-striden visade hon Shinji vad Lilith var och förklarade varför han behövde slåss mot änglarna.

Angel Liliths utseende och identifiering i slutet av den första filmen och strax innan operation Yashima inleddes (motsvarar avsnitt 06 i TV-serien), till skillnad från hemlighetens slöja i den ursprungliga serien där Lilith aldrig sågs förrän Avsnitt 15 och felaktigt identifierat som Adam fram till avsnitt 24.

Mer särskilt, Gendo och Fuyutsuki talar om en "kontrakt med Lilith, "som inte existerade i den gamla serien. Liliths existens kanske inte är ett mysterium, men dess roll antyds att ta en annan vändning än dess ursprungliga serie motsvarighet.

Det nämndes inte något "kontrakt" med Lilith i den ursprungliga tidslinjen.

2
  • där du loggade in på evageeks vad du fick länken, om inte varför är det? https? Jag har varit på webbplatsen tidigare och det behövs aldrig https förut (men jag har registrerat nevr)
  • @ Memor-X ledsen, jag tog bort den. Det är valfritt men du måste acceptera det självsignerade certifikatet.

Jag har bara sett upp till den andra filmen. Men om jag skulle gissa, skulle det vara vad Kaji gav till Gendo.

I den ursprungliga var det ett Adams embryo, medan det i ombyggnad är Nebukadnesars nyckel. Jag skulle säga att dess upptäckt (före den första filmen) är vad som skulle bli vändpunkten, men en märkbar skillnad inträffade inte förrän Kaji gick för att leverera den till Gendo.

I den ursprungliga serien attackerade Gaghiel FN: s Stillahavsflotta som letade efter Adams embryo, men det hände aldrig i Rebuild. Snarare blev Ramiel den nya sjätte ängeln, medan Gaghiel aldrig dyker upp. Istället har vi den namngivna tredje ängeln som, om du redogör för att den utsattes för experiment, påminner om Gaghiel.

Dessutom släppte Kaji den tredje ängeln för att täcka sin flykt med Nebukadnesars nyckel, så det är möjligt att anläggningen som den tredje ängeln var i var där Gaghiel attackerade före den första filmen. Gaghiel kan ha fångats och experimenterats med och blev den tredje ängeln vi ser i den andra filmen (vilket gör Sachiel till den fjärde ängeln). Kaji visste att genom att släppa den tredje ängeln kommer anläggningen att göra allt de kan för att förhindra att den flyr från anläggningen, och till slut förstör de den.

Jag skulle också notera att Sachiel, Shamshel och Ramiel är väldigt desamma eftersom den första filmen var mer eller mindre densamma som originalet (mycket liten avvikelse), förutom att deras antal har skjutits upp tack vare den tredje ängeln som visas i andra filmen (och numreringen verkar baseras på utseendet) - från den sjunde ängeln är de olika.

Medan Bardiel bara degreras i antal är Asuka den som styr Eva, inte Toji, och Dummy Plug är över Shinji och pratar bakåt vilket inte hände i originalet.

Jon Lins svar talar om Lilith som jag helt glömde bort. Men både ombyggnadens referenser till Lilith i den första filmen och originalseriens referenser till henne skulle fortfarande förekomma efter föremålet som Kaji gav till Gendo upptäcktes (Original = "Adams embryo", Ombyggnad = "Nebukadnezars nyckel"), och som sådan står jag vid mina spekulationer.

3
  • Skulle du snälla skriva om det fjärde stycket och granska resten av ditt inlägg? Tack.
  • @nhahtdh jag tror att jag har fixat det stycke du pratade om, det om Kajis flykt med Nebukadnesars nyckel
  • Phew ... Jag hoppas att min redigering inte ändrar din mening.
+50

Jag tror att en av de största förändringspunkterna är Vatikanfördraget.

Som wiki påpekar representerar detta ett försvagat politiskt inflytande från Seele. Jämförelse av Seeles roller i båda kontinuiteterna, i NGE är de masterminds, men i Rebuild är de mer som en rådgivande styrelse (går till och med till det yttersta att stänga av sig fridfullt, istället för att låta kontakten dras av Gendo).

Vatikanfördraget kan ha uppstått från en starkare nationalism för att fylla det vakuum som lämnades av Seeles minskade inflytande. Eftersom Asuka identifierar mer som en tysk (till och med att vara en del japansk), minskade detta bindningen mellan henne och Shinji och troligen undertryckte den förälskelse hon hade på Kaji.

Men i enlighet med återuppbyggnadskontinuiteten behövdes inte en fjärde pilot, så Toji Suzuhara rekryterades aldrig.

När Bardiel attackerade var Asuka och inte Toji. Bandet mellan Shinji och den fångade personen var mindre och den psykologiska skadan från striden var också mindre. Toji var Shinjis vän lika mycket som i NGE, men Asuka var, i stället för ett kärleksintresse, bara någon irriterande kvinna.

Detta vakuum i Shinjis kärleksintresse skapat av Asuka ointresse fick honom att gravitera mer mot Rei. Så den psykologiska reaktionen på att Rei skulle "dö" när han kämpade mot Zeruel hade den extra inverkan som saknades under striden med Bardiel.

Så istället för att bara gå in i 400% synkronisering som i NGE, orsakar Shinji uppvaknandet av EVA-01. Lägg märke till att EVA-01 slutar bära båda frukterna i båda scenarierna (i NGE äter hon Zeruel S2-motorn, medan den omblandade Zeruel-Rei i Rebuild går samman med EVA-01) och blir det förbjudna gudliknande varelsen.

Så jag tror att grundorsaken (så långt vi kan gå från vad som visas i filmerna) kan ha varit Vatikanfördraget.

2
  • Om jag håller spelet så etiskt som möjligt kommer jag aldrig att markera mitt eget svar som accepterat. Jag låter detta simma i några veckor och väljer sedan ett annat svar som accepterat.
  • På wiki-sidan som du länkar till om fördraget antyder det att Seele kan ha en djupare anledning att tillåta fördraget trots att det är kontraproduktivt resultat för att förhindra en risk för en okontrollerad upprepning av andra påverkan. om vi accepterar den spekulationen skulle det innebära att Seele inte är något svagare än tidigare och mer villig att riskera att änglar kör amok än att inte ha kontroll över en annan påverkan