Anonim

Onelifecrew - Tsuioku Merry-Go-Round

Slutet på Mawaru Penguindrum hade mycket tvetydig symbolik.

Mitt första intryck var att författaren inte hade någon aning om hur man skulle lösa de grundläggande frågorna i handlingen, och därmed var tvungen att kasta ut helt oupplöslig symbolik för att fejka ett slut. Några av mina körfrågor i serien var följande:

  1. Ett återkommande motiv av showen är att huvudpersonen skulle bli besatt av en pingvinhatt och dra en eller två karaktärer till en slags alternativ verklighet där de handfängdes. I vilken grad var detta en hallucination? På samma sätt var pingvinerna 1, 2 och 3, plus den extra pingvinen, viktiga karaktärer som inte var synliga för de flesta i showen. I vilken grad var de hallucinationer och i vilken grad var de paranormala?

  2. Fanns det några krafter i berättelsen som var gudaktiga, genom att de båda var mäktiga och kapabla att döma dödliga? I synnerhet i slutet av showen verkar det som om två pojkar offrade sina dödliga liv för två flickors skull. Var detta ett offer till en gud eller annan kosmisk makt?

3
  • 6 Välkommen till Anime & Manga Stack Exchange. Du har tagit upp ett antal riktigt bra frågor som verkligen är välkomna på den här webbplatsen, men vi brukar föredra om du bara ställer en eller två saker i varje fråga. Det gör det lättare att svara på frågorna helt. Om du kan gå tillbaka och förenkla det du ställer till en (eller högst några nära relaterade) frågor, är det mycket mer troligt att du får bra fullständiga svar. Du är välkommen att dela upp den i flera frågor eller ställa mer senare om du fortfarande undrar efter saker efter din första fråga.
  • Titeln på din fråga bör också återspegla vad du ställer. (Du frågar inte om slutet var osammanhängande, frågar du nog Varför eller hur det är osammanhängande).
  • FYI Jag har återställt dina ändringar. Det är vanligtvis misslyckat med att redigera ny information i din fråga efter att det redan finns ett accepterat svar. I det här fallet trodde jag att informationen skulle inkluderas bättre i kommentarer eller i ett separat svar. Informationen du lade till var intressant, men enligt min mening var den inte integrerad i den fråga du ställde och det gjorde det svårare att berätta vad som ställdes. Den informationen är fortfarande tillgänglig om du tittar på redigeringshistoriken, så försök att integrera den på något annat sätt.

Platsen som Himari går till (med sina två bröder) kallas Crystal World. Det är en fantasivärld som de transporteras till av Princess of Crystal, den enhet som besitter Himari genom hatten. Inte säker på om det kan betraktas som en hallucination (om det är, delas det definitivt mellan dess invånare), men det är förmodligen inte i den fysiska världen, kanske i en "drömvärld"?

De tre pingvinerna tilldelades av Crystal Princess till Himari, Shoma och Kanba för att hitta Penguindrum. De är inte hallucinationer eftersom de fysiskt interagerar med den verkliga världen. Anledningen till att endast de tre som tilldelats pingviner kunde se dem förklaras inte.

Som för BJag tror inte att du kan se på något av detta som "gudlikt" eller "kosmisk kraft". Det här är rent fantasi så det är inte meningsfullt att tillämpa serien i en verklig miljö. Dessa krafter är fantastiska bortom förklaring och hela serien är tungt laddad med symbolik.

Kristallens prinsessa vill ha Penguindrum och i gengäld kan Himari räddas.I slutet av serien avslöjades det att Penguindrum faktiskt var äpplet som Kanba och Shoma delade i burar när de var små ("ödets frukt"). Så de två pojkarna ger upp sitt "öde" till Kristallprinsessan och ger därmed upp hela sin existens, vilket resulterar i en Himari som lever och har det bra i en värld där de två pojkarna aldrig funnits. Offret var att ge upp sitt öde till Kristallprinsessan, som inte är en gud eller kosmisk makt, men visar sig att det är en del av Momoka Oginomes själ, Ringos äldre syster och den ursprungliga ägaren av dagboken (hon dog av den terrorist ge sig på). Hennes själ delades i två och blev de två pingvinhattarna, en av dem var den som Himari fick.

3
  • >! Min spoiler misslyckas. Det är en fantastisk sammanfattning, men Kristallens prinsessa var uppenbarligen lika kraftfull som en halvgudinna! När det gäller Penguindrums natur verkar det vara en korsning mellan symbol och bokstavlig fiktion.>! Äpplet som delades mellan de två barnen i burarna hade ett hjärtformat märke och uppenbarligen symboliserade offret för kärleken. Att kunna ge upp "offer för kärleken" betyder uppenbarligen att karaktärerna kan fungera på symboler som var så meningsfulla att de kunde förändra den bokstavliga verkligheten. Det här är den typ av kraft som TVTropes kallar Reality Warping.
  • >! Jag försöker skapa en dold spoiler. Äpplet som delades mellan de två barnen i burarna hade ett hjärtformat märke och uppenbarligen symboliserade offret för kärleken. Att kunna ge upp "offer för kärleken" betyder uppenbarligen att karaktärerna kan fungera på symboler som var så meningsfulla att de kunde förändra den bokstavliga verkligheten. Det här är den typ av kraft som TVTropes kallar Reality Warping.
  • @Rick: Spoiler-tagg stöds inte i kommentaren.