Anonim

Arbetsterapeut ASTR-recension!

Nyligen såg jag "Whisper of the Heart (Mimi o Sumaseba)'1 och "Katten återvänder (Neko no Ongaeshi)'2 och jag märker att:

  • Huvudpersonerna hittade en gammal butik (genom att "styras" av en stor katt) - Muta i den första och Måne i den senare filmen.
  • Huvudpersonen hittar en kattstatyett i den gamla butiken (båda kallas The Baron).
  • Båda huvudpersonerna känns lockade till kattstatyn av sin vackrahet och mystiska charm - my own words here.

Finns det en koppling mellan "Whisper of the Heart" och "The cat returns"?


1 Också känd som Susurros del coraz n "spansk titel".

2 Också känd som Haru en el reino de los gatos - "spansk titel".

Historien om "The Cat Returns" inspirerades av några av scenerna som visas i "Whisper of the Heart", nämligen de som skildrar fantasihistorien som huvudpersonen skrev. Denna historia förverkligades senare som en manga av Aoi Hiiragi som gjorde mangan "Whisper of the Heart" baserade på och sedan förvandlades till en film.

1995 släppte Studio Ghibli en film med titeln Whisper of the Heart, baserad på en manga av Aoi Hiiragi, av en tjej som skrev en fantasy-roman. Även om flickans liv inte hade några magiska element, innehöll filmen korta fantasiscener som skildrade vad flickan skrev om Baronen, en karaktär i hennes roman, som var så populär att en indirekt uppföljare gjordes, med Baronen och en annan flicka, en gymnasieelever, som heter Haru. Muta återvände också. The Cat Returns började som "Cat Project" 1999. Studio Ghibli fick en begäran från en japansk temapark om att skapa en 20-minuters katt med huvudstjärnor. Hayao Miyazaki ville att tre nyckelelement skulle visas i den korta dessa var Baron, Muta (Moon) och en mystisk antikvitetsbutik. Hiiragi fick i uppdrag att skapa mangaekvivalenten till den korta, som kallas Baron: The Cat Returns ( Baron: Neko no Danshaku, lit. Baron: The Cat Baron) och publiceras på engelska av Viz Media. Temaparken avbröt senare projektet. Miyazaki tog sedan det befintliga arbetet som gjordes av "Cat Project" och använde det som test för framtida Ghibli-regissörer den korta skulle nu vara 45 minuter lång. Ansvar fick Hiroyuki Morita, som började som animatör 1999 för filmen My Neighbors the Yamadas. Under en niomånadersperiod översatte han Hiiragis Baronberättelse till 525 sidor med storyboards för vad som skulle bli The Cat Returns. Miyazaki och Toshio Suzuki beslutade att producera en långfilm baserad helt på Moritas storyboard; detta berodde delvis på att Haru, huvudpersonen, hade en "trovärdig känsla för henne". Det blev den andra teatraliska (tredje övergripande) Studio Ghibli-funktionen som regisseras av någon annan än Miyazaki eller Takahata.

Källa

Några av instrumentalerna i filmerna matchar! Det finns ett avsnitt i musiken "Kidnapped to be the Prince's Bride" från The Cat Return's som matchar ett tema som spelas inom Whisper of the Heart's soundtrack. Det är tydligast i "The Song of the Baron" från Whisper of the Heart, under scenen när Seiji tar Shizuku till kullen (som om Seiji är Shizukus baron). Det kan vara Barons tema, eller så spelas det för att symbolisera hans närvaro. Jag trodde bara att det var ett intressant val att spela samma tema i båda filmerna.