Anonim

Är COVID rasistiskt också? | Hur vetenskap och medicin gör det fel

I videon av Vsauce2 nämns det

Preussen blå ... det återupplivade den japanska träblockmålningen, som fortsatte att påverka manga som ledde till japansk animation

Fraseringen gör att det låter som uppfinningen av denna preussiska blått är en av nyckelfaktorerna för utvecklingen av japansk animation eller anime.

Men var denna uppfinning verkligen en nyckelfaktor för skapandet av anime? Eller påverkade verkligen denna preussiska blått verkligen skapandet av Anime?

3
  • En snabb förundersökning: Wikipedia om Prussian Blue leder verkligen till aizuri-e, en typ av japanska träblock. Hur mycket det påverkade mangautvecklingen, ännu inte undersökt.
  • Jag skulle anta massproduktion av Manga eftersom du etsar träet med designen och använder det som en del av tryckpressen och mer kopierade som produceras ger det större möjlig exponering vilken mycket anime bygger på välsäljande manga. men uppenbarligen är detta ett antagande och jag vet inte hur innan denna manga massproducerades för allmänheten
  • Fraseringen antyder att färgerna hade en indirekt effekt i populariseringen av träblocktryck som så småningom indirekt leder till manga och därefter anime. Men det finns inga direkta band mellan färgen och anime. Det är också ett mycket brett ämne att täcka.

Ärligt talat nej, det är som att säga att en viss typ av penna ledde till anime och manga, eller att tryckpressen ledde till deras slutliga skapande, säker på att det kan hjälpa till att göra upplevelsen mycket bättre och enklare, men de är inte nödvändigtvis skapelseständare. Preussisk blå gav oss bara en ny cool färg att använda i anime och manga, men var inte nyckeln till dess utveckling. Vår önskan och intresse för berättande tillsammans med vår fascination för konstnärligt uttryck är mer kopplat till skapandet av anime och manga, definitivt inte preussiskt blått.

1
  • 3 Har du några källor eller referenser som stöder ditt svar? Spekulationer är tillåtna så länge de stöds av fakta och så länge referenser / källor som används citeras eller krediteras ordentligt.