Anonim

Pixis episka tal

Jag avslutade nyligen alla tre säsongerna av Hajime no Ippo och jag ville veta var den senaste säsongen slutade i mangan. Jag ville också veta om anime följer mangahistorien eller om det har förändrats saker, för att veta om jag måste starta mangan från kapitel 1 eller inte.

1
  • Detta verkar relevant.

+50

Stigande slutar med en båg i fyra avsnitt med fokus på Kamogawa och Nekota i sina yngre år. Även om anime placerar denna båge efter Takamuras seger mot David Eagle, kom den ursprungligen efter Takamuras första match mot Bryan Hawk i mangan, så du skulle vilja plocka upp från slutet av Takamuras kamp mot Eagle, som slutar på Kapitel / kamp 556 i mangan.

De flesta verkar vara överens om att medan anime gjorde några nedskärningar för tidens skull, har viktiga scener behållits, och att klippta scener i allmänhet skulle ha lagt till djupet i bakgrunden, humor eller lagt till karaktärisering som serien inte hade tid för eller som skulle ha stört tomtflödet. Enligt den första länken skars en kamp mellan Hayami och Kobashi som ursprungligen ägde rum i kapitel 290 i mangan, men den var relativt kort och hade sannolikt liten inverkan på huvudtomt.

Jag har faktiskt inte sett det, så jag kan inte säga säkert, men enligt vad jag har läst borde anime vara en ganska trogen anpassning av mangan. Om du verkligen ville, kunde du ändå börja från kapitel 1 för att plocka upp de mindre detaljer som klippts ut. Du kan sluta njuta av serien mer, eller det kan inte göra någon stor skillnad.

0