Anonim

Pitch Perfect: Treble's Finals Song - Bright Lights Bigger City / Magic (Texter på skärmen!)

När besättningen (Sanji och Ussop) såg Arc Maxim drivs av Enels blixt blev de förvånade över hur maskinen fungerade självständigt utan strömkälla. Men hur driver besättningen kylen?

1
  • Det gör du inte faktiskt behöver el för att driva ett kylskåp. Elektricitet används bara för att driva ett par motorer (plus andra funktioner, om du har en snygg en). Egentligen är allt du behöver för att driva kompressorerna, vilket vanligtvis utgör en roterande rörelsekälla - en vanlig vev gör. I Sunny är det tydligt att de har roterande kraft. Det är dock möjligt att Going Merry inte har kylskåp utan istället har en isbox.

Även om inget relaterat till el / kylskåp nämns i texten i Wikias artikel om Going Merry, kan du hitta följande bild där (med en grov japansk motsvarighet här):

Antagligen detta Vattendragningsmaskin används för att driva kylskåpet. Som påpekas i kommentarerna är allt du behöver en roterande rörelsekälla för att använda el hela tiden.

Även om besättningen lagrar det mesta av maten i förvaringsrummet, vilket indikeras av bilden:

Du kan också notera att det finns 3 apelsinträd, hämtade från Bellameres plantage, som används som en källa till nödmat:

4
  • Så skulle de inte behöva ständigt trampa?
  • Glöm inte den riktiga akutmat, Chopper!
  • @solalito det var verkligen bra. Och Ashish var visas detta. Jag menar är det här från Manga? För närvarande ser jag bara anime. Eller är det någon form av en referensbok?
  • @TheRanger Som jag sa kan de använda någon sorts roterande enhet. Det är också möjligt att de inte använder el för det mesta alls och bara lagrar mat i förrådet. När det gäller bilderna förklarade Oda de olika schemat och förklaringarna för varje del av fartyget i volym 11 i mangan. Här är en länk till SBS, med detaljer på sidan Going Merry. Du kan också kontrollera detta för detaljerad information om Going Merry med de japanska motsvarigheterna till dessa bilder.