Anonim

Hur Alexander II reformerade Ryssland

Jag skulle vilja veta hur det ursprungliga scenariot för Boatdrift Ceremony går. I anime går saker ut ur kontroll varje gång ceremonin hålls, så jag undrar hur den ursprungligen ska genomgå.

Det verkar också som om det har hållits mycket många ceremonier tidigare, eftersom det finns massor av träflickor som finns längst ner i virvelen i någon slags knäckt kupol med en hand i mitten. Tecken talade om hur ceremonierna har hållits i många år, men hur många år exakt (eller åtminstone ungefär)?

Och finns det andra platser i världen som Shioshishio där människor begåvade med Ena bor? Håller de också Boatdrift-ceremonier?

1
  • med tanke på den mänskliga civilisationen tenderar att leva i havet (en del av dem flyttar till ytan och börjar bo där), tror jag att det finns många platser som Shioshishio. Men jag tror inte att de gör exakt samma som Ofunehiki. Det är mer som kultur sak och kan skilja sig från varandra.

Ofunehiki är en efterlikning av det ursprungliga Ojoshi-sama-offret, i ett försök att dämpa havsgudens vrede.

Folket i Shioshishio och Oshiooshi brukade turas om att försörja Ofunehiki, men de senaste åren (före ep1) slutade de göra det för att den växande fientligheten mellan havet och ytbefolkningen (tydligt när Hikari kallar till ett möte och de slutar slå ).

I anime går saker utom kontroll eftersom havsguden är mycket vredig. Min gissning är att när Uroko säger att Ofunehiki är värdelös, är det inte för att den inte hade någon makt, det är för att en dåligt utförd ofunehiki inte skulle påverka havsgudens känslor upplösta i havet. (antar att Uroko hade väldigt liten tro på Hikari).

Träjungfrurna (mer levande) är mycket önskvärda av havsguden, i ett försök att fylla tomrummet som lämnas av den avgående ojoshi-sama. Han samlade den fallna träfiguren och ledde den till kyrkogården med strömmarna.

Det finns 16 havsbyar runt om i Japan (de bryr sig inte heller om att säga vad om resten av världen, men det finns mycket hav där ute). Det sägs någonstans nära slutet av S1 och början av S2. Om de alla har Ofunehiki eller om de har sin egen version av Uroko-sama anges inte i anime-serien.

Det finns inte heller någon hänvisning till hur länge Ofunehiki hålls kvar. Men du kan förvänta dig "i århundraden" som ett bra mått. Ojoshi-sama var en riktig person, och havsfolket är alla hennes ättlingar, så vi kan tänka oss en tidssnabb typ av tidsram, för hennes existens att falla in i en (nästan glömd) legend.