Anonim

Pirate Ship Ambience - Captain's Cabin (White Noise, ASMR, Relaxation)

Jag tänkte på Chidori och nu är jag intresserad av det. Jag snubblade över den här frågan: kan en ninja lära sig att använda Chidori och använda den utan Sharingan?

Ja det är det, men det kostar, Tunnel-vision. Kakashi uppfann attacken och använde den utan Sharingan, och om det inte var för Minato skulle han ha dödats av en av sina motståndare. Han springer så fort och fokuserar så mycket på sin attack att han inte kan fokusera på någonting utom det precis framför honom när han attackerar. Det andra stycket i översikten på wiki bekräftar detta

Den hastighet med vilken Chidori utförs, trots att den är en av dess största tillgångar, representerar också en av dess största nackdelar: användare rör sig mot sitt mål så snabbt att det orsakar en tunnelvisionsliknande effekt för dem. Eftersom de laddar i en rak linje är det lätt för motståndarna att attackera dem, och på grund av tunnelvisionen är det svårt för användaren att se dessa attacker, mycket mindre reagera på dem. Av denna anledning kan de flesta ninja inte använda Chidori säkert. Om användaren har en Sharingan övervinns dock dessa nackdelar: Sharingans förhöjda visuella uppfattning förhindrar tunnelvisionen att uppstå och dess förutsägbara möjligheter gör det enkelt för användaren att undvika motattacker.

Kakashis sida sammanfattar själva evenemanget

Kakashi försökte eliminera honom med sin nya jutsu, Chidori, men attackhastigheten lämnade honom sårbar för motattack, vilket tvingade Minato att gå in, rädda Kakashi och döda Mahiru själv. Innan han lämnade dem rekommenderade Minato Kakashi att inte använda Chidori igen. ... Efter att Rin transplanterat Obitos Sharingan i honom, konfronterade Kakashi Kakk . Hans White Light Chakra Saber förstördes under den efterföljande striden, men han lyckades döda Kakk med Chidori; på grund av Sharingans förhöjda syn kunde Kakashi äntligen hantera sin hastighet.

1
  • Exakt. Faktum är att när Sasuke skulle döda Naruto i den sista striden med en gråfärgad chidori slutade hans Sharingan att fungera och gav honom tunnelvision. Som ett resultat kunde Naruto uppskära honom utan att märka det. Det är en stark jutsu men egentligen bara effektiv med Sharingan.

Om du funderar på det logiskt skulle många förbättrade sensoriska förmågor motverka tunnelsynen och låta dig använda Chidori effektivt. Byakugan eliminerar helt alla tankar om tunnelvision. Det är ett av dess huvudsyfte. Sensortekniker, inklusive Sage mode sensing, Mind's Eye of the Kaguya och Mu's teknik skulle ge samma fördel. Medan Karin inte kunde dra full nytta av sin teknik, på grund av hennes inkompetenta taijutsu, skulle någon som Kakashi som hade tekniken vara i stånd att använda den i strid för att eliminera möjligheten till tunnelsyn. Mu visade aktivt sin förmåga att undvika attacker från sin blinda fläck. Narutos och Kabutos hotuppfattning visade båda denna förmåga mot höghastighetsattacker. Om de hade Chidori hade de inga problem med att använda den. Om Ranmarus Kekkei Genkai var kanon och i besittning av någon som Kakashi skulle tunnelvisionen omedelbart upphöra att vara ett problem.