Anonim

♡ Falling in love // ​​ᴀɴɪᴍᴀᴛɪᴏɴ ᴍᴇᴍᴇ ♡

Jag har alltid undrat varför många anime-karaktärer, eller åtminstone några, har spetsiga hakor. Ett exempel:

Clannad

Jag undrar varför de har så spetsiga hakor. Är det för att göra dem söta eller något? Eller är det för att det är det enklaste sättet att rita dem? Och om möjligt skulle jag vilja veta när det började, eller vem som var den första som började inkludera det i sitt arbete.

2
  • Du verkar ha två frågor i en. Den andra kommer sannolikt inte att vara giltig här eftersom den är baserad på åsikter, och vad betyder det egentligen vilken specifik teknik som används för att rita spetsiga hakor? När det gäller din första fråga tror jag inte att svaret skulle vara förvånande. Förmodligen något att göra med låg konstnärlig skicklighet som krävs för att rita samma ansikte i princip. Jag menar titta på din illustration: om du bara kan skilja karaktärerna från deras ansikte (ta bort alla färger och hårklippningar), det där skulle vara något intressant.
  • Jag skulle anta att för en serie med många avsnitt skulle det helt enkelt vara det; eftersom det gör det lättare att rita konsekvent. Jag menar, du vill inte ha karaktär A för att ha en spetsig haka i ett ögonblick, en rund haka nästa och en fyrkantig käftlinje nästa. Det kan också göra det så mycket lättare att arbeta med olika betraktningsvinklar. Det kan också bero på hur hjärnan bestämmer skönhet via ansiktssymmetri ... bara en vild gissning så att inte kommer att posta som svar, sent för lektioner lol.

Svaret är för att det är det som japanerna anser vara vackert. Den här artikeln publicerad i Wisconsin Madison University berättar vad japanerna i allmänhet anser vara vackra.

Först ansiktet. Ansiktet har uppenbarligen många viktiga funktioner: läppar, ögon, öron, näsa och mun. För japanerna måste varje ansiktsdrag vara liten, förutom ögonen. De beundrar stora ögon och har vad de kallar 'dubbla ögonlock'. Dubbla ögonlock är ögonlock som har veck. Som du kanske har märkt har asiaterna inte ögonlocket, och deras ögon är väldigt små. De har till och med en funktion för att göra ögonen större när de tar bilder i fotobåsar (Puriga- ), vilket är en mycket populär aktivitet att göra med vänner. Eftersom mina ögon är blåa har jag också märkt att de beundrar ögon som inte är mörkbruna. Du kanske också har lagt märke till att majoriteten av tjejer (även killar) är alltför små och mager. De beundrar en liten, ovalt ansikte eftersom det syns mer feminin och ömtålig.

Andra webbplatser, (thejapanguy.com och yumitolesson.com) håller också med om att japanerna ansåg att det lilla ansiktet var vackert, även om de inte förklarade det lika bra som det jag citerade ovan.

En Google-sökning på plastikkirurgi visar att många av operationerna görs för att göra hakan mer spetsig. Följande är ett litet exempel på operationen före och efter.

Detta gäller inte bara i Japan utan också i Östasien i allmänhet. Koreaner gillar också att genomgå plastikkirurgi för att göra hakan mer spetsig.

Det är inte klart vem som är först med att göra detta. Den äldsta anime som jag kan hitta som har spetsig haka är Akazuki Chacha.

Det bör dock noteras att de använder spetsig haka endast på vissa vinklar och scener. I andra scener visas samma karaktär med runt ansikte. Vad som är klart är att när de vill visa en bishoujo (söt tjej) eller en bishonen (söt pojke) så kommer de att rita henne / honom med en spetsig haka. Återigen, för det är vad som anses vara vackert av japansk standard. Hade anime kommit från Kayan-stammen i Thailand, skulle flickorna kanske ha långa halsar istället.

1
  • Antar inte de spetsiga hakorna att få människor att se yngre ut eller något? Det är väldigt populärt i Korea, jag vet att ...