Anonim

SÅG INTE DET KOMMANDE! DABI ÖVERRASKNING! | My Hero Academia Chapter 191 Manga

Jag tittade på Code Geass, och nu vill jag veta: Hur uppstod Geass? Vem eller vad skapade Geass?

1
  • Intressant fråga. Detta förklaras inte i själva huvudshowen, men det är möjligt att några av sidmaterialen / spinoffs kan ha en förklaring.

Besvara din fråga till punkt och pricka,

en Geass skapas när en kodanvändare gör ett avtal med en människa.

Typen av Geass och dess specifika befogenheter är beroende av kodanvändaren, den nya Geass-användarens personlighet och andra detaljer som inte diskuteras i kanonmaterialet.


Men jag känner att din fråga inte handlar om hur Geass-krafter blir till, och mer i raderna om hur karaktärernas supermakter (Geass och Code) blir till.

Kodanvändarnas bakgrundsberättelse avslöjas inte på djupet. Ju längre tillbaka vi visas är C.C.s liv. medan hon fortfarande är dödlig när hon tar emot Geass från den katolska nunnan.

(skärmdump av C.C. och nunnan)

Medan epoken inte avslöjas, ska den vara i hög medeltiden, omkring XIV-talet (före upptäcktens ålder) om jag var tvungen att gissa (och ja, detta stycke är rent gissning).

Anledningen till att jag antar att C.C. backstory händer innan Age of Discovery är att hon redan var odödlig under ganska lång tid och var med George Washington och Benjamin Franklin under den amerikanska revolutionen (1700 '), vilket visas i en specialfunktion i DVD-utgåvan. Kom ihåg att Ben i Code Geass-världen fick Ben adel, förrådde Washington och Amerika var aldrig oberoende av Britannia.

Eftersom nunnan redan var odödlig och redan villig att ge upp odödlighet och dö, samma sinnestillstånd C.C. är när hon möter Lelouch, kan vi anta att nunnan är minst ett halvtusen år gammal (runt samma "gammalhet" som C.C. när serien startar).

Så koderna borde finnas i minst ett årtusenden. Det finns ingen information om vem människorna med kodsil i pannan är eller hur gammal Geass-ordningen är. Men man kan anta att så länge koder fanns finns också Geass-användare.

(skärmdump av koden personer)

Du kan gräva ursprunget till termen Geass (geis) på internet (Wikipedia), men Guds ord diskuterade aldrig så långt tillbaka i den fiktiva världen.

Tidslinjen för den fiktiva världen är här: Code of Geass-världen, men den går inte in i makten, bara historiska fakta. Huruvida Geass användes eller inte i dessa händelser (som att ge Ben Franklin att förråda George Washington) diskuteras inte.

2
  • 1 Markeringen för skärmdumpar kommer att ersättas med faktiska bilder senare idag när jag kommer hem. just nu kan jag inte komma åt imgur. Om du vill lägga till bilderna för mig, fortsätt men radera inte markeringarna.
  • 1 Låt oss inte glömma att i de återkommande bilderna fanns en kyrka med Geass-symbolen stenad (vilket antyder att det kan ha varit mycket mer offentligt åt gången) och skott av en Jovian planetoid (det råder tvivel om att det faktiskt kan vara Jupiter)

Det förklarades inte i anime, men det förklarades typiskt i OVA.

När människor längtar efter makt för att förändra verkligheten, en dag börjar de ha den makten. Det beviljas av kollektivt medvetande (i OVA), eller hur vi kallar det i den verkliga världen: Prima Materia eller Chaos. Den har sitt ursprung omkring den tid då den första abstrakta intelligensen utvecklades (så länge för länge sedan, innan den skrivna historien).

Jag tror att mitt svar är ganska korrekt, även om det inte enbart bygger på Kod Geass. Observera att Geass kommer från Geis, som kommer från Arianrhod, som inte längre är i anime utan i keltisk religion. Fortfarande beskrivs kaos eller Prima Materia först i skrifter (hieroglyf "kh") av antika egyptier för länge, länge sedan.

0