Anonim

Pardon Me (Lynx Peace Edition)

Både Angel Beats och The Melancholy of Haruhi Suzumiya har en stark kvinnlig ledning samt en "brigad". I Angel Beats finns SSS Brigade, och i Haruhi finns SOS Brigade. Eftersom Haruhi kom först, är det möjligt att Angel Beats kopierade Haruhi?

1
  • Scenariot för Angel Beats är "Key" -arbetet. Nyckelverk 'Kanon' 'AIR' 'CLANNAD' är mästerverk i Kyoto Animation. Och 'Haruhi' är också mästerverk i Kyoto Animation. Jag tror att Kanon och AIR och CLANNAD har liknande atmosfär. Varför har Haruhi inte?

tl; dr - De delar vad litterära typer kallar "teman". Angel Beats och Haruhi är båda "skolanime", så de kommer mer än troligt att dela teman.

Skolanime är ett tema, "skolklubben" och "stark kvinnlig ledning" är också teman. Du hittar dessa teman i många anime när du tittar på fler av dem. Ett annat exempel på en "skolanime" med en "stark kvinnlig ledning" som är ordförande för en "skolklubb" är Medaka Box.

Jag skulle dock inte säga att Medaka Box kopierade Haruhi eller Angel Beats. Precis som jag inte skulle säga Angel Beats kopierade Haruhi.

3
  • Finns det någon särskild anledning till varför de båda använder termen "brigad" för att beskriva sin grupp?
  • 3 De använder båda japanska 団 dan. Medan "brigade" är ett något konstigt namn för en grupp människor på engelska, "dan"är ganska vanligt på japanska som ett sätt att beskriva grupper av människor som SOS / SSS" Brigader ".
  • Även om de kanske inte har kopierat varandra, misstänker jag att likheterna kan vara avsiktliga. Om du tittar på de fem viktigaste karaktärerna i Angel Beats! (de vid examen), Yuri = Haruhi, Otonashi = Kyon, Kanade = Yuki, Hinata = Mikuru (båda missbrukas av sina ledare) och Naoi = Itsuki (båda har esperliknande krafter).

Förmodligen, eftersom huvudflickan i Angel Beats (kommer inte ihåg hennes namn) är ganska lika irriterande och bossig som Haruhi. Båda animerna äger också rum i gymnasiet och har massor av konstiga situationer, så det gör dem lika. Jag tittade på båda programmen för ett tag sedan, men från minnet tror jag inte att Angel Beats rakt upp kopierade melankoli, men det tog förmodligen mycket inspiration från det. Författaren kan ha varit som, "Tja, melankoli är väldigt populär, och särskilt huvudpersonen, Haruhi, så jag kanske vill göra min berättelse lite så att den kommer att sälja ..."

1
  • 3 "showen liknar" skiljer sig från "showen kopierade varandra" ...