Anonim

[EVS] Vit Requiem

I avsnitt 12, 4:58 finns det en del där Lelouch och C.C slåss, sedan förändras scenen, C.C verkar ligga medvetslös, medan Lelouch är arg och tar en dusch.

Vad hände där? Dödade han henne? Slå henne? Våldta henne?

http://youtu.be/ObGb64SdKeo?t=4m58s

3
  • Skulle inte den mest rimliga tolkningen bara vara att hon sov eller helt enkelt låg?
  • han blir arg, sedan avskärs en scen, han är ännu galnare för att han gjorde något han inte skulle, medan hon är medvetslös. Jag misstänker att det finns mer än den rimliga tolkningen som avses där.
  • Ganska säker på att hon sover. Ganska säker på att han bara duschar. Min källa är mitt huvud...

Hon sover inte eller är medvetslös som efter att Lelouch ringer till Ohgi ser vi att C.C är vaken (6:15), kom ihåg, det här är C.C, hon kommer vanligtvis att sitta runt på platsen och äta Pizza.

Lelouch lärde sig ögonblick innan att hans handlingar i slaget vid Narita orsakade Shirley's faders död

Konversation mellan Lelouch och Shirley:

Shirley: Lou Lou, berätta för mig. Noll, han kämpar för de svaga, eller hur?

Lelouch: Vad? Ja, ja det är vad han säger

Shirley: Varför dödade han då min far? Du vet att min far var så mild. Han skadade mig aldrig. Han gjorde inget fel. Men han begravdes levande. Han kunde inte andas. Varför? Varför måste min far dö ?! Jag vill inte det här! Snälla, Lou Lou. Hjälp mig.

detta skakar Lelouchs beslutsamhet efter att han insett att hans handlingar orsakade någons död, men effekterna av den döden stoppade inte vid den personen som dog, C.C påminner honom om vad han sa till Taizo Kirihara i Mt. Fuji Mines och påminner honom också om att han redan har dödat många gånger tidigare och tillrättavisar hur han agerar nu efter att han verkligen förstår vad det innebär att vara ansvarig för att ta liv.

Lelouch klämmer fast CC i ilska för att han inte ville höra sanningen och hävdar att han var beredd på detta i det ögonblick han dödade sin halvbror Clovis, men CC säger att han inte var det och han måste vara nu för att Shirley inte den enda personen nära Lelouch som kommer att påverkas av Zero's war against Britannia.

Precis när scenen skärs hör vi en ståldörr, medan det inte finns några ståldörrar i gården är detta mer en metafor om att Lelouch låser sig bort eftersom han reflekterar vad han har gjort, det är därför han är i duschen och slår näven in i väggen som sanningen CC sa är något han fortfarande inte kunde acceptera.

När det gäller vad som hände strax före kapningen, tyder ståldörren antagligen också på att Lelouch stormade ut, men varför rör sig CC bara inte där, kom också ihåg att hon är en odödlig så hon har nog hållit sig på armlängden för människor och försökte inte förstå dem, hon insåg antagligen inte att medan hon försökte hjälpa Lelouchs skakade beslutsamhet skadade hon honom också och tänker nog på vädret var hon för hård