Anonim

Dollar Beard Club Review - Fördelar och nackdelar med Dollar Beard Club

Under hela anime, efter att ha kommit in i en häxans barriär, ses de Magiska tjejerna resa långt in i en labyrintliknande strutur innan de når häxans lager. Häxornas lager är i allmänhet rymliga. Ta till exempel häxan i avsnitt 3, när Homura jagades runt av häxmask, visades masken vara ganska liten inuti kullen, vilket tyder på att kullen inne i barriären är mycket bred.

Så vad är räckvidden för en häxans barriär? Och har häxorna total kontroll över sina egna hinder?

2
  • Jag försöker ta bort frågan genom att redigera några relevanta detaljer från anime. Hoppas att det inte avviker för mycket från den ursprungliga avsikten.

En häxas "labyrint" är tekniskt ett separat utrymme som häxan gömmer sig i, som sådan har den inte så mycket en räckvidd. Vi ser detta många gånger - oavsett hur långt de färdas inuti en häxalabyrint, Puella Magi dyker oftare upp där de kom in.

  • När det gäller den första häxan som Mami mötte tillsammans med Madoka och Sayaka, där Mami räddade en kontorkvinna från att falla, kom de tre in i labyrinten när de var på en bro. Efter att häxan besegrades dök de upp igen på samma bro.

  • Charlottes labyrint dök upp utanför sjukhuset där Kyousuke Kamijou var. Sayaka och Kyubee reste en rättvis väg in i det för att nå dit Charlotte sov och höll koll på sina framsteg. Mami och Madoka åkte också mycket för att komma till Charlottes lager. Trots allt detta återvände alla sans Mami till samma plats som Sayaka och Kyubee hade gått in.

  • Homuras labyrint var inne i hennes själspärla och innehöll ett isoleringsfält som vi ser inte är så stort trots att det är storleken på en hel stad (även om det hade en gräns som sedan skulle gå tillbaka in i staden). Vi kan bekräfta detta när Puella Magi bröt upp taket och det såg två inkubatorer.

Fallet med Walpurgis Night är dock annorlunda. I tidslinjen före anime, som Kyubee kommenterade att Kriemhild Gretchen snart skulle sluta förstöra världen, ses Madoka inuti en labyrint där Homura kämpade mot Walpurgis Night. Men i slutet av serien / andra filmen ägde striden rum i staden utan materialiseringen av en labyrint kan vi göra två hypoteser från detta:

  1. Walpurgis Night's Labyrinth är stormcellen som väderbyråerna plockade upp och varnade människor för.

  2. Walpurgis Night blir kraftfullare för varje hopp som Homura gör på grund av att det är en möjlig orsak för Madoka's Fate. I sin sista kamp behövdes dess labyrint förmodligen inte, eftersom nästan ingenting kunde stoppa det. Men dess kraft växer inte nästan lika snabbt som Madokas, vilket är anledningen till att Madoka efter tillräckligt många hopp kunde döda den med ett skott.

När det gäller hur mycket kontroll en häxa har över elementen i labyrinten, har de inte mycket förutom bildandet av element som de använder för sina attacker (t.ex. Sayakas hjul). Labyrinten är mer en återspegling av den magiska flickans mentala landskap innan hon blev en häxa. Vi vet också att en labyrint bildas innan häxan är helt född, vilket också är fallet med Charlotte vars labyrint hade bildats men fortfarande sov som ett sorgfrö även när Mami och Madoka gick in (vi ser Sayaka och Kyubee hålla en vakt på den ).

Källor: Observations, Madoka Magica Trivia