Anonim

Kärntransmutation del 1

Den som har sett till och med ett avsnitt av FMA eller FMA: B vet hur transmutationer fungerar. De är basen för alkemi och är väldigt viktiga för showen. Den enda regeln med transmutationer är lagen om ekvivalent utbyte. Allt detta verkar bra och dandy när det först förklaras för dig; du måste lägga in det du vill få ut.

Men jag började snart överväga konsekvenserna av denna teori. Ja, det överensstämmer med bevarandet av mässan, som säger att materia inte kan skapas eller förstöras i en reaktion. Att hålla fast vid kemi och fysik är det också välkänt att det krävs energi för att skapa och bryta kemiska bindningar. Medan Edward ger tillräckligt med materia för sina transmutationer (som i huvudsak är 'reaktioner' i FMA / FMA: B: s parallella universum), var får han energin? Om lagen om ekvivalent utbyte verkligen var korrekt skulle inte Ed och Al behöva tillhandahålla motsvarande mängd energi för att binda alla nödvändiga ämnen tillsammans? Diskuteras denna "brist" någonsin i antingen serier (2003 eller 2009) eller i mangan?

2
  • Conversation of Mass :( Ack, energi behövs inte alltid för att ändra kemiska bindningar, vilket är uppenbart av klassen av kemiska reaktioner som vanligtvis kallas "spontan förbränning" (där ibland men en gnista behövs) eller en annan - "Katalys" (där närvaron av ett annat material kan starta en reaktion). Dessutom är AFAIK modern fysik bra med materia som skapas av energi och vice versa.
  • @Ordous HAHA Jag såg inte ens det skrivfelet, och det fick mig att skratta och tänkte på att två bitar av massan hade en konversation. Jag ändrade i frågan, tack för fångsten

Som du drog slutsatsen kräver alkemi energi för att en transmutation ska kunna ske.

Du nämner att energin kommer från de bortgångna själarna som reser genom portarna i det parallella universumet, men det parallella universum existerar bara inuti 2003-kontinuiteten. Det finns ingen sådan parallell värld i kanon. Även om denna förklaring till 2003-anime är vettig, lämnar den också frågor eftersom vi ser misslyckade transmutationer som lämnar alkemister helt utmattade. Eftersom anime från 2003 inte är baserad på kanon är det förmodligen bara en tillsyn.

FMA Wikia on Alchemy har detta att säga om ämnet:

I 2003-anime, även om det aldrig förklaras direkt varifrån energin i transmutation kommer, lämnas alkemister som försöker skapa föremål utanför sitt skicklighetsområde, vilket tyder på att åtminstone en del av energin kommer direkt från deras kroppar. I slutet av anime-serien förklaras det att den energidrivande transmutationen faktiskt är energin hos avstängda mänskliga själar som passerar genom porten till den alkemiska världen från vår värld, vilket helt och hållet förnekar begreppet Equivalent Exchange.

I Full Metal Alchemist: Brotherhood, den här energin kommer från olika platser beroende på om du använder alkemi eller alkahestry.

Normalt för att transmutation ska äga rum måste en transmutationscirkel dras. Syftet med en transmutationscirkel är att kanalisera den energi som behövs för transmutationen. Denna energi kanaliseras från energi som redan finns i naturen.

FMA Wikia har detta och mer att säga om transmutationscirklar:

Cirkeln i sig är en ledning som fokuserar och dikterar strömmen av kraft och utnyttjar de energier som redan finns i jorden och materien. Det representerar det cykliska flödet av världens energier och fenomen och vänder den makten till manipulerbara ändar.

Under berättelsen får vi veta att energin för transmutation i Amestris drivs av tektoniska förskjutningar i jordskorpan.

Senare avslöjas att alla transmutationer använder energi från ett gigantiskt underjordiskt nätverk av filosofens stenar, som går genom Faders kropp.

Emellertid använder transmutationerna som sker ute i Xing Dragon's Pulse som en energikälla.

För att citera från Wikias Alkehestry-sida:

Medan Amestrian Alchemy påstår sig ha sina rötter i energin av tektoniska förskjutningar och praktiserar manipulation av materia mot vetenskapligt praktiska ändamål, är Alkahestry centrerad på ett koncept som kallas "Dragon's Pulse" som talar om att jorden själv har ett konstant flöde av chi energi) som flyter metaforiskt från bergstopparna ner till landet och ger näring åt allt det passerar med den energin, liksom blod som strömmar genom venerna.

Du kan hitta många förklaringar om energin i Fma wikia.

I 2003-anime, även om det aldrig förklaras direkt varifrån energin i transmutation kommer, lämnas alkemister som försöker skapa föremål utanför sitt skicklighetsområde, vilket tyder på att åtminstone en del av energin kommer direkt från deras kroppar. I slutet av anime-serien förklaras det att den energidrivande transmutationen faktiskt är energin hos avstigna mänskliga själar som passerar genom porten till den alkemiska världen från vår värld, vilket helt och hållet förnekar begreppet Equivalent Exchange.

Det är en av anledningarna till att vissa alkemister vill ha filosofens sten, eftersom den innehåller mycket mänskliga själar kan den generera mycket energi som en alkemist inte kan generera på egen hand.