Anonim

Var Charlie Chaplin en kommunist?

I kapitel 100 i Billy Bat hälsas vi på en flashback där den falska Chuck Culkin möter Hitler i sin herrgård. Under en diskussion om fladdermusen och kraften som den använder för att ändra tid, när Chuck frågar Hitler vad han skulle vilja ha om han hade makten att ändra tid, önskar Hitler bli antagen till konstakademin i Berlin i den tidslinjen.

Men senare, i kapitel 142, på hans dödsbädd talar den falska Chuck Culkin med Timmy Sadana (som ersätter Kevin Goodman) och ger ett kryptiskt svar om en dröm som Fuhrer gav upp och sade senare något i linje med att önska jordens förstörelse.

Jag är ganska förvirrad och förstår inte särskilt vad det betyder alls.

Önskade Hitler världsfred (genom godkännande i konstakademin skulle han inte bli den Hitler vi känner till), eller försökte han helt enkelt avsluta världen, som Chuck säger när han dör och hävdar att det är den "dröm Fuhrer gav upp på "? \

Detta är mer en hänvisning till att uppnå dina drömmar. Trots att Hitler etablerade sig som en diktator och som ett resultat fick mycket makt, föreslår författaren att han fortfarande har en längtan och ånger för att inte komma in i konstakademin. Att ta "Billy Bat" tillbaka i egna händer är mer en symbolik för att ha förmågan att lyckas och erövra dina drömmar. I hela denna manga ses "Billy Bat" som en riktig sak men jag tror att författaren helt enkelt använder det som en form av symbolik när han vill göra en poäng. Om du har tittat på Truman Show, det är som den gigantiska fysiska barriären som håller Truman inom men faktiskt är symbolik för att vara instängd i psyken från alla annonser, propaganda och kontroll som bländar dig från sanningen. För att klargöra är detta exempel inte den symbolik som mangaka använder utan tanken bakom vilken typ av symbolik han använder.

Den enda konstiga delen av detta är när Chuck säger, "Om du kan göra det, så är hans arv ..." Hitlers arv inte exakt peachy och det spårar av. På grund av detta är jag inte säker på om han skulle säga något som "då skulle hans arv räddas" eller "då skulle hans arv förstås". Jag tror att detta skulle innebära att Hitlers arv inte egentligen är de grymheter han begått utan hans förmåga att följa upp sina drömmar. Jag kan dock inte bekräfta den sista delen.

Låt oss titta på tre fall "Billy Bat" visas på ett tydligt och definierat sätt (vare sig i en kroppslig form eller bara en symbol). Den första är med Neil Armstrong (Kapitel 9: Bat Boy's Great Adventure sidorna 24 och 25). Han är den första personen som går på månen och hittar en symbol för "Billy Bat". Detta beror på att han hade uppnått de drömmar som han och flera andra människor hade och därför har "Billy Bat".

Den andra är med Einstein (Kapitel 70: Opposing Billies & 71: Time Travel and Infinite Earths) när han uppenbarligen träffade "Billy Bat". Einstein var nära att uppnå sin dröm när han grävde djupare in i teorier om tid och liknande men efter att ha träffat "Billy Bat" bestämde sig för att inte längre driva tidsresor och förmanar Zofu Sensei för att jaga den istället. Einstein har faktiskt aldrig "Billy Bat" eftersom han inte lyckades men på grund av sin potential kan hantera det. Att besluta att inte slutföra sin dröm är troligtvis för att hans intellekt tillåter honom att se att även om han med "Billy Bat" kan uppnå sin dröm, kanske det inte är det bästa på lång sikt. Det är också där Einstein skiljer mellan de två fladdermössen, vilket tyder på att inte alla drömmar alltid är så stora som de verkar.

Slutligen kan vi titta på Hitler själv. Han använder "Billy Bat" för att förverkliga en av de stora drömmarna han hade, men när han uppnådde den inser han att det kanske inte är vad han verkligen ville ha. Jag tror att hela "förstörelsen av jorden" är mer av en idé som härrör från den fruktansvärda makt och ondska som kan komma från samma grund som det som tros vara bra. Det är därför det finns två "Billy Bats" båda med en uppenbarligen annan agenda. Jag tror det "Kapitel 102: Adolf och Hitler"sätter mycket av det jag försöker säga i sitt sammanhang. Ledsen för det här långa svaret.

1
  • 1 Överväg att citera relevanta kapitel och bryta upp din textvägg.