Anonim

[K-On Medley] Keion no Kumikyoku !! 「け い お ん の 組曲 !! Mario - Mario Paint Composer

De K-On !! anime har ett stort antal låtar framförda av Houkago Tea Time. Förutom häftklamrar som "Gohan wa Okazu" och "Fuwa Fuwa Time" finns det ett antal andra som jag inte tror någonsin fick speltid i anime, som "Watashi no Koi wa Hotchkiss", för att säga ingenting om OP / ED-teman och deras B-sidor, plus massor av karaktärssånger (och inte bara för de fem viktigaste, utan också för Ui, Jun och Nodoka).

Nu har jag inte läst mangan, men det är helt klart otänkbart att alla dessa dussintals låtar kunde ha beskrivits på något väsentligt sätt i bara fyra volymer manga. Jag måste faktiskt undra om någon av dessa låtar till och med noterades som existerande i mangan.

Ursprungar någon av låtarna i anime på något sätt från mangan (även om det bara är på grund av en delad titel eller ett lyriskt utdrag)? Om ja, vilka?

(Ignorera "Tsubasa wo Kudasai", som är en cover av en mycket gammal sång.)

2
  • Intressant, insåg inte att "Tsubasa wo Kudasai" var ett lock. Så vitt jag vet nämndes det inte alls i mangan.
  • BTW, jag tror att "Watashi no Koi wa Hotchkiss" var låten de spelade i avsnitt 8 i serie I när Yui glömde texterna och Mio var tvungen att täcka för henne.

Allt detta bygger på minne eftersom jag inte har mangavolymerna till hands för tillfället, men flera av låtarna nämndes efter titel i mangan, och några av dem hade texter visade som användes i animeversionerna.

"Fuwa Fuwa Time" var i mangan, och vi ser till och med texterna i en scen när Mio lämnar sitt utkast till låten till de andra för feedback. Om jag minns rätt nämns "Watashi no Koi wa Hotchkiss" och "Fudepen Ballpen" på setlistan före en av konserterna. Jag tror att "Curry Nochi Rice" också nämndes sent i mangan, och jag är ganska säker på att berättelsen där Yui först skriver "Gohan wa Okazu" och sedan skriver "U&I" för Ui efter att Ui blev sjuk hände i mangan på samma sätt som det hände i anime. Jag tror att vi också såg texterna till "U&I" när Ui hittar Yui sovande vid sitt skrivbord efter att ha arbetat med låten hela natten och tittar över vad Yui skrev.

De inledande och avslutande teman nämndes eller antyddes aldrig i mangan, och flera av de andra låtarna - t.ex. "Pure Pure Heart", "Tenshi ni Nareta yo!" - var associerade med anime-bara tomter. Men ett överraskande antal av låtarna i anime nämndes faktiskt efter titel i mangan.


Redigera: Jag köpte de digitala utgåvorna och jagade på fotografiska bevis på mina tidigare påståenden.

I volym 1 ser vi Ritsu och Sawako reagera med skräck när de läser Mios utkast till "Fuwa Fuwa Time".

I bakgrunden av den tredje och fjärde panelen till vänster kan vi se de första stroferna av sången översatta till engelska.

I Volym 2 ger Mio Ritsu en uppsättningslista med fyra låtar på den: "Fuwa Fuwa Time", "Curry Nochi Rice", "Watashi no Koi wa Hotchkiss" och "Fudepen Ballpen":

Och i Volym 4 ser vi Yui skriva "Gohan wa Okazu":

Senare "U&I":

I Volym 4 får vi också några rader från en låt som Mio arbetade med, vilket framkallar den vanliga avskyen i Ritsu och Azusa:

I slutet av kapitlet förklarar Ritsu att de kommer att utveckla en sång runt dessa texter förutom "U&I" för att skona Mios känslor. Jag tror dock inte att det fanns någon sång i anime baserad på dessa texter.

Av alla låtar som släppts, Fuwa Fuwa Time, Gohan var Okazu och U&I är de enda bitarna som dykt upp i mangan. Detta kan verifieras genom att märka att det bara är låtar vars texter officiellt tillskrivs originalförfattaren. Du kan titta på not 28 i den relevanta artikeln på den japanska Wikipedia för att se detta. Observera att även för dessa låtar uppträdde bara en del av låtarna i böckerna de förstärktes avsevärt av en professionell textförfattare.

Som framgår av ett annat svar fanns det andra låtar vars titlar dykt upp i böckerna.