Anonim

Grattis på födelsedagen Rockie! - Har vi en överenskommelse? - Chicken Run Fandub - Rocky Off!

Varför verkar det som att Doflamingo's Bird Cage är oförstörbar? Vad är skillnaden mellan strängarna som används i DD: s attacker och fågelburet? Varför kan inte Zoro klippa fågelburet?

7
  • Vid denna tidpunkt är det inte klart om Zoro inte kan klippa i strängarna eller om det bara inte skulle göra någon skillnad att klippa dem. Till exempel kan de växa igen så snabbt att det att skära dem inte gör något bra. Tbh, det skulle vara konstigt om Zoro inte kunde klippa i strängarna, eftersom de inte ens är klädda i Haki.
  • Det var min första spekulation. Men om du minns var fågelburet gjord av DDs klon. Om Luffy kan förstöra en annan DD-klon (innan han går in i Bellamy) skulle någon i samma liga som Zoro kunna klippa den. Och hur har DD tillräckligt med Haki för att underhålla fågelburet så länge?
  • I den föregående mangan visas Zoro försöker stoppa fågelburet, men gör inget försök att klippa det.
  • Fågelburet är dock inte genomsyrat av Haki. De är bara vanliga (men starka och skarpa) strängar. För att vara rättvis visade sig Luffy aldrig bryta strängarna, bara för att riva upp dem. Strängarna hölls alltid intakta.
  • Det kan också vara att genom att klippa dem kan toppen stänga snabbare. Zoro kanske flyr, men när buren stängs igen kommer människorna inne att ändå dö, men jag tror att vi måste vänta till nästa vecka. Vi såg Fujitora titta upp vid en viss punkt, så antingen händer något med buren, eller så kommer Doffy att kasta några strängspjut eller något åt ​​alla ...

Jag tror inte att det är för att Zoro inte kan klippa buren att han försöker skjuta tillbaka den. I kapitel 270 var han i en liknande situation, där han fastnade av Vit bur under järnprovningen. Vid den tiden säger han att det är helt onödigt att fånga honom, för han kommer inte att fly. Nu med fågelburet är situationen liknande i den meningen att han inte har för avsikt att fly. Att klippa fågelburet eller springa undan kommer inte att gynna någon med Doflamingo som fortfarande finns kvar. Han kommer att försöka döda alla som är närvarande på ön, med eller utan fågelburet.

Zoro vet detta och vet att personen som kommer att besegra Doflamingo är Luffy, men han vet inte hur mycket mer tid Luffy kommer att behöva. Därför för att köpa Luffy så mycket tid han kan och för att förhindra så många offer som han kan försöker han blockera buren istället för att klippa den. Vi har ingen aning om vad som skulle hända om han skär buren och det kommer förmodligen att kräva välbehövlig energi, vilket förmodligen bara går till spillo genom att klippa buren om och om igen, för vi vet alla Doflamingo kommer att fortsätta att sätta upp den om och om igen .

Nu när det gäller din fråga om fågelburet är oförstörbar, det har ännu inte avslöjats fram till det senaste kapitlet 787. Förutom några okända pirater och meteorn från Fujitora har det inte funnits en enda person som faktiskt har försökt attackera buren, inte nu eller i flash-backen. Därför är det svårt att säga hur starka strängarna faktiskt är.

Jag har två teorier om varför Zoro inte försökte klippa fågelburet.

  1. Han stör aldrig Luffys kamp precis som Luffy kommer aldrig att störa hans ... han kunde också ha valt att attackera Doffy direkt nu när han försvagats dåligt och antingen besegra Doffy eller enkelt köpa 10 min Luffys behov ... istället valde han att försena fågelburet stängs och tror på att Luffy så småningom besegrar Doffy och gör Luffy framstår som den ultimata hjälten för att stoppa både Doffy och fågelbur.

  2. Doffy har COC-haki och Zoro inte. Så vid denna tidpunkt kan han inte gå upp mot Doffy eller klippa sitt fågelbur.

Personligen föredrar jag den första teorin eftersom det är mycket kallare och det finns spekulationer om att Zoro har COC ända sedan hans kamp med Monet.

När det gäller Fujitora tror jag att han inte öppet kunde motsätta Doffy på grund av deras respektive status.

1
  • Vad sägs om andra svärdsmän som Law och Bastille?

Först och främst skär själva fågelburet. En person som inte har Haki kan inte ens röra buret. Om de försöker röra kan de skadas.

Här är ett bevis:

Zoro sa till dem att flytta mot fabriken eftersom fabriken är gjord av havssten (Kairoseki) som nämnts i wikien och är immun mot att klippas av trådarna, men dras istället. Så frågan om vanliga människor som skär det är löst. Men hur är det med människorna som har Haki?

Trådarna skapade av Doflamingo är tillräckligt tunna för att vara nästan osynliga men tillräckligt starka för att skära stenar, träd och till och med meteorer enligt wikien.

Det finns ingen person som har försökt skära ner fågelburet. Eftersom ingen har försökt antas det troligen av svärdsmännen som Fujitora, Zoro, Trafalgar och Bastille att det inte går att klippa.

Det liknar Bartolomeos hinder som är oförstörbara.

Jag tror att hans uppvaknande eller erövrarna Haki kan vara direkt associerade med fåglarnas osårbarhet, till och med Fujitora och Zoro kan inte klippa den. Det kan också bero på att Doffys klon, som han inte behöver direkt styra, bara ställer in buren kontinuerligt. Min slutgiltiga spekulation är att fågelburcentret kan dra ihop sig när man skär ut en sektion ur det, vilket gör det att klippa det till ett dåligt alternativ.

Jag tror att zoro fortfarande inte är tillräckligt stark för att skära slitbanan, eftersom han sa att han inte kan hålla mycket längre mot tråden, och jag tror att fujitora kan klippa tråden men han väljer att inte göra det. stråhattlag behöver fortfarande träning och det är dags att hoppa över 2

(Det här är min sammanfattning från bevisen och spekulationerna från resten av den här tråden) Fågelburet var aldrig ett hot mot halmhattbesättningen eftersom det fanns människor i Dressrosa som var tillräckligt starka för att hantera situationen. Jag tror att Zoro och Fujitora skulle kunna klippa den men det kan inte vara någon mening eftersom ingen vet vad som kommer att hända om buret skärs. Sabo, Fujitora och Zoro är alla starka nog för att inte bara bekämpa Doflamingo från grunden utan åtminstone avsluta honom efter den omfattande skada han har tagit. Det viktigaste var att ingen av dem ville störa kampen. De visste alla att Luffy skulle slå honom och det var Luffys kamp, ​​de var bara tvungna att ge honom tiden så att de minimerade antalet olyckor de försökte hålla tillbaka buren. Bevisen för att Zoro inte skulle springa från situationen ändå, att han inte kommer att störa kampen som också gäller Sabo och Fujitora som faktiskt sa att de inte skulle störa vid separata tider. Hela situationen visade sig vara mycket svårare än den faktiskt var. Fysiskt fanns det många lösningar för fågelburet. Antingen tre av dem kunde bryta buren eller bara döda Doflamingo.