Anonim

Det bästa av Dr. Zoidberg

Skapas inledande / avslutande teman, infogade låtar och bakgrundsmusik specifikt för den serie de representerar, eller väljs de bara av producenterna / produktionskommittén baserat på hur bra de passar deras serier?

Vad händer vanligtvis? Vilka undantag finns det? Hur mycket har saker förändrats nu jämfört med det förflutna?

1
  • Utmärkt fråga! Det var intressant att analysera de ekonomiska banden mellan anime-studio och musiketiketter i anime, dvs Aniplex / A-1 Pictures anime med artister från Sony (Himeka på Senkou no Night Raid, Boom Boom Satellites på Bounen no Xamdou), ägare till båda studion och märka. Om vi ​​pratar om Bandai har vi Lantis men jag tror att det inte är de enda två fallen på grund av Keiretsu eller liknande japanskt starkt förhållande mellan företag.

Skapas inledande / avslutande teman, infogade låtar och bakgrundsmusik specifikt för den serie de representerar, eller väljs de bara av producenterna / produktionskommittén baserat på hur bra de passar deras serier? Vad händer vanligtvis?

I de flesta fall skapas öppna / avslutande teman, infoga låtar och bakgrundsmusik specifikt för den serie de representerar. Men det kan också väljas baserat på dess popularitet. Huvudmålet är trots allt att marknadsföra både serien och temasångerna.

Vilka undantag finns det?

Om undantag, som jag tror bara kan vara tillämpliga när man väljer en låt beror på affären mellan företagen (anime-produktion / företag och musikföretag) om de låter en låt användas som en anime-temasång. Tja, anime kan vara en bra promotor för en temasång och vice versa så det är en vinn-vinn-affär för företagen, så undantag antar jag att alla kommer att ligga i deras avtal.

Hur mycket har saker förändrats nu jämfört med det förflutna?

Jag tror att det enda som har förändrats när det gäller anime-temasånger är populariteten. Anime är mer populära nu än tidigare globalt, så det finns större möjlighet för en temasång att ha olika versioner av språk (vilket innebär att man medvetet skapar temalåtar för själva anime).

Min grund är här,

Temamusiken för de flesta anime tenderar att vara fängslande låtar som medvetet är skrivna för att släppas till pop / rockmusikmarknaden, om de inte redan är riktiga pop / rocklåtar.

En anledning är helt enkelt att anime är ett enkelt sätt för både hit och entry J-pop / J-rockartister att få mer exponering och bra sidokampanj. Platinum J-rockband som L'Arc ~ en ~ Ciel och Orange Range släpper ofta sina nya låtar tillsammans som teman i anime som är på luften under samma period som deras respektive singlar eller album.

En annan anledning till att detta görs är att många anime-röstaktörer också är sångare, ofta de mer framgångsrika. (Åtminstone en sådan artist, Megumi Hayashibara, är både en formidabel närvaro på japanska poplister och en internationellt känd talang, liksom mottagaren av mer stjärna och presenterade anime-roller än någon person borde ha.) Det är inte okänt för produktionsföretag att organisera några av sina främsta medlemmar i grupper för inspelning av CD-skivor "Goddess Family Club" (Ah! My Goddess), DoCo (Ranma 1/2), Maho-Dou (Ojamajo Doremi) och Spirit Singers (Digimon Frontier) kommer alla att tänka på. Hur som helst, det är vanligtvis till en röstskådespelares fördel de utför temalåtar (liksom ytterligare "karaktär" -låtar) och får en dubbel fördel av exponering på två olika marknader (och den extra vinsten).

En tredje anledning är att TV-temalåtar är toppen av japansk musikalisk framgång. Om en japansk artist / grupp gör ett hitalbum tar studion nästan hela vinsten. Om samma grupp gör ett album som en tv-koppling, får musikerna själva en mycket större klippning.

6
  • Jag tror att undantag kan hittas i Nichijous avslutningstema från avsnittets andra hälft. Det finns åtminstone Tsubasa wo Kudasai, som är en sång från 1970-talet och har sjungits av många artister (den används också i K-ON).
  • En sångväckelse, kanske? Sångväckning måste ha ett samtycke till den ursprungliga sångaren / författaren / kompositören. Kan du förklara ytterligare det undantag du nämnde. (Ledsen, jag är lite långsam idag; P)
  • Nej, jag kan inte riktigt förklara Varför del. Jag vet bara att det inte är en sång som bara är skriven för anime.
  • 1 Sedan går det under plockningen av låtarna då. Förmodligen. De som verkligen deltar i anime-produktion kan verkligen svara på detta. :)
  • Jag tror inte att TVTropes är en mycket bra referens för denna typ av frågor. Vilken typ av källor använder de ändå (förutom de slumpmässiga specifika exemplen de ger)?