Anonim

Dark Bahamut | Final Fantasy X HD Remaster

i Final Fantasy X när Yunas fest går på den gamla Blitzball Stadium i Zanarkand ser de ett minne om en mamma som antydde att hennes barn skulle välja henne att bli Final Aeon. då ser vi en ung Seymour gråter och säger att han inte vill att hon ska.

Men i Baaj-templet (där Tidas först vaknade i Spira och träffade Rikku) är en Fayth som avslöjas som Seymours mor som väljer att bli Aeon Anima.

Så är Anima en sista aeon? I så fall varför kämpade inte Seymour med Sin? om inte vad hände då i Zanarkand som hindrade henne från att bli Final Aeon utan istället för en vanlig Aeon?

4
  • Jag men sista aeon är annorlunda för varje kallare? för Yunas far är det Jecht, men Yuna vägrar att offra någon.
  • @ memor-x är detta en anime? Det verkar som att du hänvisar till spelet. Har jag saknat något här?
  • @KazRodgers-frågor om japanska spel är ämnen så länge frågan är begränsad till berättelse. någon anime som Steins; Gate och Fate / Stay night var ursprungligen spel och Touhou är primärt en spelserie. dock nej det finns ingen anime av Final Fantasy X men jag skulle inte lägga det förbi dem att inte ha släppt några Novella som de gjorde med Final Fantasy XIII
  • @ memor-x Jag tvivlade inte på om det var om ämnet eller inte. Jag trodde bara att jag missade något stort i livet och min depression var insta-utlöst.

Anima var verkligen den sista aeonen. När det gäller varför Seymour inte använde det, ja, Seymour började pilgrimsfärden när han fortfarande var väldigt ung med sin mor och han var inte medveten om den sista aeonen och den slutliga kallelsen då. När hans mor äntligen avslöjade sin plan att bli den sista aeonen så för Seymours skull, lämnade det honom förkrossad. Han avbröt pilgrimsfärden där och fortsatte inte längre och bekämpade därmed inte synden. Detta kan också verifieras från wiki.

Anima är hans Final Aeon, även om han aldrig ville utmana Sin förrän han växte upp och insåg makten Sin hade över Spira. Efter att han insett att han bestämde sig för att han skulle bli synd, och för det behövde han Yuna.

Även om det finns en opopulär teori om att eftersom Seymour aldrig fullföljde sin pilgrimsfärd (så mycket anges i templen) var hans talanger bättre att använda Spira, snarare än att resa.