Anonim

Fiverr & Hur man blir en framgångsrik frilansare #AskGaryVee avsnitt 204

Finns det någon webbplats som tillhandahåller skript från manga i textformat, så att jag bara kan klistra in det i Google Translator? Det finns så många kinesiska mangor som jag inte kan läsa, och det är svårt för mig att skriva om tecknen till Google Translator med fingret.

1
  • Nästan säkert inte. Förläggarna har inget incitament att göra detta (varför aktivera pirater?), Och detta skulle vara arbetskrävande för andra människor att göra (kräver betydande manuell transkription).

Det finns inte en sida som jag känner till som lagrar textversionen av manga, jag är faktiskt inte säker på att en sådan sida skulle vara laglig med tanke på den enorma juridiska kampen om lyrikwebbplatser tidigare. Det du frågar är dock inte omöjligt.

Det finns en teknik som kallas optisk karaktärsigenkänning (OCR) som programvaruscannrar använder för att generera textversioner av det skannade dokumentet. Det finns flera program som implementerar denna teknik för användning i översättningsprogram. Vissa är tillgängliga som appar tillgängliga på din telefon och finns i appbutiken för din enhet. Även om det finns många implementeringar tillgängliga, använder en sådan implementering som kallas Capture2Text OCR speciellt för att översätta manga, visuella romaner och så vidare.

Dessa program kommer att kopiera karaktärerna till ditt urklipp som du sedan kan lägga in i din favoritöversättare. Det finns också några program tillgängliga där ute som söker i flera översättare samtidigt eller till och med låter dig skapa din egen ordlista för att slå upp ord / fraser i.

1
  • 2 Det finns några OCR-appar som låter dig ta foton och översätta segment som du kanske inte kan översätta (exempel itunes.apple.com/us/app/scanner-translator-convert/…) - användarna är dock aktiga, datorer kan inte översätta så bra som människor kan, eller åtminstone inte ännu