Anonim

Säg hej till min näve | Maou-sama, försök igen! Avsnitt 7 Reaction / Review (魔王 様 、 リ ト ラ イ!)

Om både manga och lätt roman är skrivna av samma författare, kommer det att finnas någon skillnad mellan dem? Jag grävde lite på internet efter det, men allt jag fick var den allmänna skillnaden mellan manga och lätt roman.

TBH, jag ställer den här frågan eftersom det verkar som om engelsk översättning av den lätta romanen "The Pervert Prince and the Stony Cat" aka "Henneko" skriven av Sou Sagara har övergivits (jag kan inte hitta bättre ord än detta). Men samma författare skrev berättelsen om mangaversionen av ovannämnda LN och dess översättning är klar och den har också avslutat publiceringen.

Det är sant att den nämnda serien inte är riktigt känd för många. Eftersom jag har en affinitet med ecchi-genren, så stötte jag på den här serien.

0

En manga är en serietidning eller grafisk roman - en berättelse berättad i sekventiell konst. En lätt roman är en prosabok med några illustrationer. Kallas "lätt" eftersom innehållet tenderar att vara lättläst och storleken är liten och bärbar.

Jag googlade det själv och det första sökresultatet var detta nedan:
https://www.quora.com/What-is-the-difference-between-manga-and-light-novels

Och ärligt talat hittar du inte ett bättre svar på detta. Frågan är i stort sett densamma också. Du har precis lagt till samma författarklausul.

Genom att titta på tidpunkten för manga och ljus roman (nästan samma) kan jag bara säga att antingen var han inte redo för någon att arbeta med sin skapelse eller så ville han utöka sin fanbas medan han var ombord för att tjäna pengar eller berömmelse eller till och med bara den enkla logiken "som att ge fansen sitt innehåll enligt hans vision". Han bestämde sig för att skriva både roman och manga.

7
  • OP frågar om skillnaden mellan ljusromanen och mangaversionen för en specifik serie, inte om ljusromaner och manga i allmänhet. Notera skillnaden.
  • @ W. Är jag täckt över det i sista punkten, det handlade bara om den specifika serien
  • Jag är ledsen men jag kan inte se hur det svarar på vad OP vill veta. OP: n frågar skillnader mellan Hennekos manga och ljusroman, inte varför författaren bestämde sig för att skriva både roman och manga. Det nämns inte alls nämnda skillnader, om det finns några, som hur berättelsen i mangan avvek från ljusromanen, om den gjorde det.
  • tyvärr för mig redigerade du frågan. Tidigare verkade det som om han hade läst dem genom att beskriva serien. Jag skrev hur jag kände mig. Du är välkommen att svara om du inte gillar mitt svar. Tack för nedröstningen ändå. OP har inte svarat på det så jag kommer inte att redigera det efter din förståelse av frågan.
  • Jag har bara omstrukturerat styckena: / Jag ändrade bara titeln eftersom frågan är mer av OP som frågar om Henneko och skillnaderna mellan dess mangaversion och den lätta romanversionen. Jag kan rulla tillbaka redigeringen och det ändrar inte det faktum att du fortfarande inte listade några skillnader mellan ljusromanen och mangaversionen av Henneko. Jag vet att jag är välkommen att svara men eftersom jag inte har läst både LN och manga kommer jag att hänvisa till någon som faktiskt har läst båda.