Anonim

The Blaze - Territory - Officiell video

I Fate / Zero skapades Irisviel för att vara Grail-fartyget. I Fate UBW tror jag att Illya också var en. (Jag tror att det också är fallet i Ödet / övernattning i allmänhet, men jag är inte säker).

Vad är ett graalfartyg? Är det nödvändig för att kalla till den heliga gralen? För om så är fallet, tänk om det inte finns något Grail-fartyg i kriget?

+100

Fartyget till Holy Grail, känt som Lesser Grail, används för att kalla till den större graalen, som ligger i grottan under Ryuudou-templet. Det är Greater Grail, som tillåter en magus att få tillgång till roten eller återuppta den tredje magin, så det är självklart att det också är tänkt att bevilja mästare och tjänare den utlovade önskan.

Fram till slutet av det tredje heliga graalkriget var Lesser Grail bokstavligen en kopp, men under tredje kriget avslöjades hur ceremonin lätt kunde avbrytas, eftersom Lesser Grail skadades innan kriget avslutades. Eftersom Lesser Grail misslyckades med att fungera ordentligt på grund av skador kunde den inte framkalla Greater Grail, och ceremonin var således meningslös.

Som förberedelse för det fjärde kriget använde Jubstacheit von Einzbern, chefen för Einzbern-familjen, familjenes expertis inom Thaumaturgical School of Alchemy för att skapa en Homunculus för att "täcka" den mindre grailen i en humanoidform för att den skulle vara själv -hanterad (dvs. kunna skydda sig själv). Detta ledde till att Irisviel skapades.

Fram till det tredje gralkriget var fartyget för gral, även kallat mindre gral ( , shouseihai), en bokstavlig "kopp". Men under händelserna under det tredje kriget skadades det i strid och ceremonin avbröts; av den anledningen måste det göras som något som kunde hantera och skydda sig själv.

Källa: Holy Grail - Container

Eftersom Einzberns söker seger över allt annat kommer både Irisviel och Illyasviel långsamt att förlora aspekter av sig själva när varje tjänare besegras.

När varje tjänare dör, skulle dess energi strömma in i hennes konstgjorda kropp. När sex tjänare dör skulle hennes kropp förstöras och föda den heliga gralen. Således, genom att låta Homunculus delta i kriget, skulle Einzbern-mästaren aldrig kunna göra en önskan även när de vinner.

[...]

Som ett kärl av graalen kan Illyas kropp bara ta upp till fyra tjänare och om hon absorberar den femte tjänaren skulle hon inte fungera som människa längre.

Källa - Illyasviel von Einzbern - Grailens fartyg

Som framgår av ödet / noll, när Iris började bli svagare, var Sabre nödvändig att köra och bära sina saker, och hon visade slutligen Sabre hur svag hon hade blivit genom att försöka pressa handen. Detsamma hände med Ilya i Fate / Stay Night, där hon visade sig bli svagare och bli sängliggande.

Efter fjärde kriget samlade Zouken Matou fragmenten av den trasiga Lesser Grail (koppen dök upp från Iris kropp) och använde dem på Sakura genom sina maskar

I slutet av fjärde kriget förvärvade Zouken fragmenten från den förstörda gralen. Han kombinerade fragmenten med sina Crest-maskar, som han lade in i Sakuras kropp. Även om hon var ofullständig förvandlade detta henne till en andra mindre gral.

Detta skulle förhindra Zouken från att behöva kämpa för att inneha fartyget medan han var försiktig så att den inte skadades. Sakura kan dock ses som den svarta gralen1, eftersom det är genom henne som Angra Mainyu kunde uppnå sin önskan att bli född. Ilya, som hade kunskap om Angra Mainyu och dess korruption av den större graalen, manipulerades aldrig av den och förblev således en ren vit graal1

Eftersom den större graalen är dold, står det anledningen att någon utanför Einzberns och Zouken (och möjligen Tohsaka, även om jag inte kommer ihåg om Rin visste om den större graalen innan Ilyas förklaring i Heaven's Feel) inte skulle kunna har "önskat" deras önskan om fartyget förstördes, eftersom de inte skulle veta var den större graalen var. Det är också svårt att avgöra vad som skulle hända om någon skulle försöka använda Greater Grail utan Lesser Grail, eftersom de enda människorna som "använde" Greater Grail är Lesser Grails själva (Sakura använde det som en Prana-källa under hennes kamp med Rin i Heaven's Feel, och Ilya använde den tredje magin för att rädda Shirou i den sanna änden av Heaven's Feel).

Beroende på när fartyget förstörs kan Prana också bygga upp från tidigare krig. Varje krig ska äga rum ungefär vart 60: e år, för det är så länge det behövs för den större graalen att "ladda" för att börja nästa krig. Men eftersom fartyget förstördes under fjärde kriget innan den större graalen användes, fanns det en uppbyggnad av Prana, vilket möjliggjorde att det bara fanns ett tioårigt gap mellan fjärde och femte kriget.


1 Det här är bara min terminologi, eftersom Ilya bar vitt när hon skulle använda Greater Grail, medan Sakura bar svart när hon accepterade The Shadow.