Anonim

ENDEAVOUR KANGASKHAN förstör STALL POKEMON

Jag vet bara om anime, så jag bygger den frågan på det. Toradoras anime sändes 2009. Under 2011 släpptes en sidovy OVA med Bluray-serien i serien "The True Meaning of Bento" (Bento no Gokui).

Denna sidhistoria har lite att göra med huvudplottet, så i princip kan det antagligen gå på många ställen i berättelsen.Men jag undrar om det finns ett kanoniskt svar på när dessa händelser inträffade (eller om de alls är avsedda att vara kanon). Jag vet inte om något liknande händer i ljusromanerna eller om det har funnits officiell kommentar om var det faller (preliminära sökningar visade inte allt), men någon av dessa skulle vara tillräcklig för denna fråga.

Är denna OVA-kanon, och i så fall när i berättelsen sker det?

Baserat på mina observationer av anime tror jag att OVA är inställd mellan slutet av Kulturfestivalen då Taiga agerar normalt runt Kitamura, som bara inträffar efter kulturfestivalen, och före studentrådsvalet är inte bara Minori besvärligt runt Ryuji eller avstånd på grund av vad Ami sa till henne efter att Taiga och Sumire kämpade med varandra men också slutet på anime-serien inträffar runt vintern och strax efter valet är det jul som i Japan är på vintern.

Det är också uppenbart att det fortfarande är vinter när Ryuji och Taiga elope och Taiga flyttar skolor efter det

Detta stärks också av det faktum att det första OP användes och efter valet är när det andra OP började användas

Med tanke på att jag skulle säga att OVA inträffar mellan slutet av avsnitt 13 och början av avsnitt 15 (som att redogöra för möjligheten att OVA är en händelse som inträffade mellan avsnitt 14 och 15).

Mitt antagande är nästan spot-on som i konstboken som kom med den begränsade upplagan av serien från NISA finns det en punkt längst ner på sidan 5 som talar om OVA

detta är det första avsnittet gjort för "Toradora!" på över 3 år, och berättelsen äger rum mellan avsnitt 13 och 14 i TV-serien. det här avsnittet har en komisk bentostrid och en hjärtlig utveckling, som slår en utsökt balans mellan skratt och drama som "Toradora!" Är mest känd för.

Bellow är ett foto som jag tog av det relevanta avsnittet, uppe på toppen något avskuren är samma bild som det som är postat i frågan

Jag har inte läst de lätta romanerna, men den sista som kom ut heter "Toradora Spinoff 3! Ore no Bentou Mite Kure". (Grovt översatt som 'Se min Bento')

Jag vet inte om den här boken, som är en spinoff, specifikt äger rum någonstans i berättelsen, men jag tror att den skulle göra någonstans mellan första och sista avsnittet. Jag säger detta för att Ryuuji gör Taiga-lunch (som måste vara efter det första avsnittet) och för att de är i skolan för större delen av ägget (vilket måste vara innan Taiga lämnar i det sista avsnittet). Men den sista scenen verkar passa bättre efter det sista avsnittet, eftersom matning av mat till någon är en mycket "par" sak att göra.

Jag har inte läst den lätta romanen, men jag tror att OVA ses som en flashback som händer mellan fjärde och sista avsnittet (eftersom Taiga nära slutet säger att han lärde henne att laga mat och det visar en scen från avsnitt 4). Så det börjar med Taiga-matlagning (för picknicken), skär till flashbacken och slutar med att de har picknicken, som jag tror är inställd efter händelserna i anime, på grund av hur Taiga visas matar Ryuuji.

Trodde att jag skulle kasta in mina två cent baserat på ett tidigare svar som en affisch gav om att OVA äger rum mellan avsnitt 13 och 14, jag ville tillägga att det finns ytterligare bevis för att stödja detta bara genom att titta på deras uniformer. Påminner om avsnitt 13, det var det sista avsnittet som de hade på sig sommaruniformerna, och avsnitt 14 var det första avsnittet tillbaka i deras vinteruniformer. Nu är jag inte helt säker på picknickdelen i slutet av avsnittet. Det verkar troligt att det mesta av avsnittet kan vara ett tillbakablick och avslutningen sker efter avsnitt 25 med tanke på hur Taiga matar Ryuuji ^ - ^

Detta sker efter den ursprungliga berättelsen. Om du tittade förbi krediterna ser du att Taiga återvänder.

1
  • 2 Nej, OVA var avsett att passa mitt i berättelsen för vissa.