Anonim

Iron Eagle (1986): Var är de nu?

Vad som faktiskt hände i sista avsnittet av Neon Genesis Evangelion TV-serier? Det är avsnitt 26, med titeln "Ta hand om dig själv"?

Jag har läst olika wikier om avsnittet i avsnittet, men jag förstår det fortfarande inte.

0

Det är lite förklädd, men den övergripande betydelsen är inte alltför komplicerad.

Tänkte hela serien, Shinji kämpade, för han har gjort ett skal för att täcka sig, inte för att avslöja sina känslor och rädslor. Shinji hade (som vi alla gör, förmodligen) många saker som stör honom inuti: förhållandet med sin far, önskan att hitta en plats i denna värld, och så vidare och så vidare, frågor som "vem är jag? "," vad ska jag vara? "," vad vill jag bli? "," hur andra människor ser mig? ". Slutligen ser Shinji världen, och sig själv, i thge comedic high school-miljö med andra karaktärer som pratar med honom och försöker hjälpa honom att svara på alla dessa frågor. Det är ungefär som ett besök hos en psykoterapeut, där psykoterapeutens roll tas av alla människor han kände. Slutligen hjälper de honom att förstöra sitt skal. Han inser sitt självvärde. Han inser att han burk lev livet utan Eva och gör det värt att leva. Han lyckas förvärva viljan att leva, som han saknade tidigare.

1
  • Jag tror samma sak ... nu förstår jag det.

Human Instrumentality Project inträffade. Som framgår av tel-op i avsnitt 25 som säger "Och sedan ... Människans instrumentalitet börjar" efter att Gendo hämtar Rei och andra rader. Ett annat exempel är en episod 26 tel-op som lyder "Med andra ord var själarnas instrumentalitet fortfarande pågående".

Det finns mycket existentialism som presenteras i de två sista episoderna.

På grund av liknande "verkliga" scener i båda (Misato och Ritsuko döda i avsnitt 25, Eva-02 under sjön), tar vissa fans de sista två episoderna som en variant av vad som händer (t.ex. metafysiska händelser kontra i den verkliga världen ) under evangeliets slut.

Oavsett dina åsikter om hur båda ändarna passar, vad som händer i det sista avsnittet är Shinjis personliga erfarenheter av instrumentalitet och hur han ser på sig själv (och hur spelarna ser honom) som en individ; Shinji kämpar för att hitta sitt eget självvärde och skäl för att leva. Den alternativa verklighetssekvensen nära slutet är ett exempel på en annan möjlig verklighet, något som hjälper Shinji att inse att han kan hitta självvärde i den verkliga världen utan att hålla fast vid Eva / hans identitet som Eva-pilot.

Om du har en kopia av Platinum (Renewal in Japan) -versionen av NGE, bör översättningarna vara ganska tydliga på vad som exakt händer.