Anonim

Sleeping At Last - \ "Saturn \" (officiell musikvideo)

Först och främst läste jag inte mangan, så om svaret på detta är en spoiler, vänligen avstå eller markera det som en spoiler så att jag kan undvika det.

Min fråga i sig är en spoiler för dem som inte såg säsong 4 ännu:

Som vi har sett i säsong 4 skadades NightEye allvarligt, överlevde tillräckligt länge för att placeras på sjukhus tills han dog. Varför använde inte prohjältar Eri quirk för att rädda honom? spola tillbaka kan bota hans skada. Om du säger "Eri var sjuk", varför tog de inte med Neito Monoma, barnet med Copy quirk? han kan kopiera Eri spola tillbaka och spara NightEye, det är inte som att det kommer att ta en hel dag.

Redigera: Aizawa var också närvarande för att avbryta utslaget om det blev utom kontroll

3
  • Dubblett: anime.stackexchange.com/questions/56514/…
  • Pratade inte om Copy quirk
  • Eri släpptes under hela den här tiden. Därför "hoppas" Mirio också bara kunna få tillbaka sina krafter när Eri är bättre. Dessutom ville de förmodligen inte göra Eri till "plot-rustning" Quirk så att ingen hjälte någonsin dör igen :)

Neito Monoma kunde inte använda Eri's Quirk, eftersom den inte är kompatibel med hans egen Quirk.

Även om Neito Monoma verkligen kan kopiera någon Quirk, kopierar han dem bara i deras "bas" -tillstånd. Vi kan säga att Neito Monoma får Quirk som om han var en bebis och Quirk manifesterade sig för första gången.

När Neito Monoma försökte kopiera Dekus Quirk, befann han sig saknad superstyrka. Som han förklarar sig själv i Kapitel 217, eftersom Neito kopierar Quirks i sitt basläge, någon Quirk som behöver ladda upp eller lagra något över tiden för att fungera är värdelös för honom. Han gissade korrekt att Dekus Quirk bara lagrade styrka över tiden och inte bara gav honom superstyrka. På samma sätt kan Neito Monoma inte använda Fat Gum's Quirk eftersom det är beroende av odlade reserver av fett för att fungera.

Vi har sett att Eri's Quirk, Rewind, beror på hur långt hennes horn ska fungera. När hon använder sin makt tömmer hon sina reserver och hennes horn krymper gradvis. Det betyder att hon var tvungen att växa och odla det hornet för att använda sin kraft; med andra ord måste rewind lagras något att fungera.

Eftersom Neito Monomas kopierade Quirks bara kan hålla i högst 10 minuter, har han absolut inte tid att lagra vad Eri behöver för att aktivera sin Quirk.

Som framgår av anime kan Eri ännu inte styra sin besynnerlighet och det är också därför hon är i karantän.

För Neito Monoma säger hans wiki-post följande:

Neito behöver bara röra så lite som några hårstrån från målet för att hans Quirk ska träda i kraft. Efter kontakt med ett mål får Neito full tillgång till sin Quirk, åtminstone på en grundnivå; det är okänt om Neito också kan kopiera ytterligare förbättringar som man kan uppnå med sin Quirk.

Så vi vet inte exakt om det skulle fungera. Men de kunde ha försökt ja. Kanske kommer det att utforskas senare (ingen mangaläsare här).

1
  • 2 Wiki säger också att han misslyckades med att spola tillbaka (Eri's quirk in the manga). Se här: bokunoheroacademia.fandom.com/wiki/Copy längst ner.