Anonim

Förstå fysiologin för kronisk sjukdom och tänk mer holistiskt

I Ett visst magiskt index, Accelerator säger något om att vända en persons bioelektricitet. Vad händer med en människokropp när han gör detta?

1
  • Det dödar personen.

Omvändning av en persons bioelektricitet skulle leda till den personens död. Accelerator har visat sin förmåga att manipulera bioelektricitet flera gånger i kanon. Mitt första exempel är i volym 5 av ljusromanerna från Ett visst magiskt index, när han manipulerar Last Order's bioelektricitet för att radera viruset. Det finns också hänvisningar till att vända en persons bioelektriska fält.

Från sidorna 148-149 i Yen Press-utgåvan av volym 5 (betoning min):

Han hade så mycket makt, men allt han kunde tänka sig var spränger människor genom att röra vid deras hud och backning deras blod eller bioelektriska fält-
...

Om han kunde vända riktningen på någons blodflöde och bioelektriska fält bara genom att röra vid deras hud ...
...

"Hej, om jag kan kontrollera hjärnans elektriska impulser kan jag röra med hennes personlighetsdata utan att behöva använda ett testamente, eller hur?"
...

"Det finns inget jag inte kan göra. Jag dödade människor genom att vända deras blodflöde och elektriska fält bara genom att röra vid deras hud under det experimentet, ja? Jag kan redan spegla saker, så det är inte konstigt att jag kan gå bortom och kontrollera det. "

Här bekräftar Accelerator att han har dödat människor genom att vända deras elektriska fält och antyder att de exploderade.

I En viss vetenskaplig accelerator manga volym 4 visar Accelerator sin förmåga att röra med någons bioelektriska fält (han säger dock ingenting om att vända det). I kapitel 17 bråkar Accelerator med bioelektriciteten hos en av medlemmarna i Scavenger, Seike, som slår Seike omedveten. Accelerators dialog från scenen:

Visste du att det finns något som heter bioelektricitet som löper inuti människokroppar? Jag ska röra med det lite, hej. Njut av!

De efterföljande panelerna visar el som strålar ut från Seikes kropp. Blod bryter ut från Seikes näsa och öron, saliv droppar från munnen och ögonen rullar upp. Slutresultatet är Seike medvetslös, med en ångest.

Slutligen, volym 3 av Ett visst magiskt index refererar till denna förmåga. Från sidan 189:

Dessa händer kunde ändra vektorn för allt de rörde vid ... Till exempel skulle en enkel hudslag kunna göra det möjligt för honom att vända blodflödet i [Kamijous] vener eller riktningen av det bioelektriska fältet runt hans kropp - på något sätt, personens hjärta skulle explodera.

Här antyds det att omvändning av en persons bioelektricitet kommer att få deras hjärta att explodera.

1
  • Jag har svarat på frågan enligt den nuvarande formuleringen av frågan. Om du var mer intresserad av vad som kan hända i verkligheten kan du överväga att fråga på en annan webbplats, till exempel physics.stackexchange.com, även om det finns svar på frågor här som liknar, till exempel anime.stackexchange.com/questions/ 2235 /…