Anonim

Helvetet tar mig inte - V AMV】 | [Anime-mix]

När jag bara letade efter teorier för varför folk tror att Lelouch fortfarande lever, hittade jag en teori som säger att Lelouch tog Geass från sin pappa, så när han dödades blev han faktiskt odödlig. Men när jag tittar på serien kan jag inte hitta någon sådan scen där vi ser Lelouch ta koden från sin pappa. Eller saknade jag något?

När jag tittade på anime för första gången kommer jag ihåg att det hade extra scener som att Lelouch körde vagnen, vilket inte var närvarande när jag såg serien igen. Jag läste att det togs bort senare.

Så tog författarna bort scenen där Lelouch tar koden från sin pappa? Jag får ett intryck av att författarna ursprungligen hade planer på att hålla Lelouch vid liv. De kom ut och sa att slutet var tvetydigt för läsaren att tolka som de vill, och sedan tog de bort scenen och förklarade att Lelouch är död.

3
  • det är möjligt att den nya filmen som kommer ut kan ge ett svar, men min tro är att i det ögonblick som den andra sigilen uppträdde i Lelouchs andra öga hade han stulit koden för att just nu "Gud" kunde döda Charles. men en skärmdump jag har sett annonserad för den nya filmen får mig att tro att koden inte var aktiv förrän Zero Requiem hade uppfyllts
  • @ Memor-X Tja, filmer äger inte rum i animeuniversum utan i filmuniversumet. Som du kan se är sherly levande i filmer men död i anime. Medan hon är i trailern lever hon så det är en uppföljare till filmer. Så svar som presenteras i filmer kanske inte förklarar det. Dessutom kan geass inte fungera på en person med koden så jag trodde att det var en gud som dödade Charles. Så inte säker på om Lelouch kan tvinga Charles att ge sin kod.
  • @ Memor-X Nej, det stämmer inte. Lelouch fick aldrig en kod. showpersonalen bekräftade officiellt att han verkligen var död och inte odödlig. showpersonalen förnekade till och med uttryckligen att koder behövde aktiveras genom döden. Du bör läsa Code Geass Community Information Database. Den har all information. reddit.com/user/GeassedbyLelouch/comments/8hklfr/…

Lelouch fick aldrig Charles kod. Det var en gammal fanteori, men den debunkades av samhället för flera år sedan. Själva anime gjorde det omöjligt och till och med showpersonalen har officiellt bekräftat att Lelouch verkligen var död. Så han fick aldrig en kod eller odödlighet. Det finns inga scener som visar Lelouch som vagnförare. det är bara en falsk fan-made video på youtube, den var aldrig riktig. människor gjorde det för att lura fans och för att driva sin avskräckta konspirationsteori om att han hade en kod.

All officiell information om Lelouchs död finns i Code Geass Community Information Database. Den har alla officiella uttalanden, inklusive källor, länkar, bilder etc. Det visar också hur anime gjorde fläktteorin omöjlig.

Här är några exempel på officiella uttalanden.

Från "Geass Memories":
- "Innan jag började skriva historien om en person som heter Lelouch, bekräftade jag med Taniguchi-regissören något. Den saken var att slutet på Lelouch blir döden."
- "Han är åtminstone medveten om sina synder och betalar för dem med sin död."
- "Den här mannen som heter Lelouch kommer att betala för sina synder vid hans död. Historien följer honom tills han äntligen fattar detta beslut."

Från den officiella guideboken:
- "För de två som bär den tunga synden som kallas att döda sina fäder, delar de tron ​​att de kan förlåta varandra genom att ålägga sig själva de största straffarna. Död för Lelouch som önskar en morgondag med sin syster, livet för Suzaku som önskar att sona för sina synder genom döden. "

Från den omgjorda epilogen från 2009 där de tappade vagnförarplatsen och ersatte den med en helt ny epilog:
- "En ung man dör. Han hade makten att förändra världen, att skapa en ny ordning. Världen fruktade honom, hatade honom. Men jag vet att han dog med ett leende i ansiktet. Endast de som har förverkligat sin dröm kommer att verkligen förstå den känslan av fullständig tillfredsställelse. Så detta är ingen tragedi. Och när jag känner mig ledsen eller gråter på natten sjunger jag en sång. En sång som man skapar. Noll Requiem! "

Alla källor och många fler exempel finns i ovanstående länkade databas

5
  • kan du snälla ange de elva punkterna i inlägget som stöder ditt svar. Jag borde också påpeka att precis som slutet på inlägget du länkar till säger, kan tigner kopplas om igen och enligt wiki "På grund av att stoppa svärdet av Akasha i C: s värld och" döda "Charles Zi Britannia samtidigt, får Lelouch Code men misslyckas med att övergå till det helt på grund av det plötsliga stoppet i Charles planer med Ragnarök som skulle ha konverterat honom till en fungerande odödlig "
  • (forts.) även om jag kommer att erkänna att jag ännu inte har sett den nya serien än och inte kan verifiera mig själv om vad wiki säger är sant om plotöversikten
  • @ Memor-X vad är "höjdpunkter"? I alla fall bildar de 4 filmerna ett alternativt universum som inte är kanon till tv-serien. Och wiki är till och med väldigt fel där. C.C. själv undrar först om möjligheten som har fått en kod, men avfärdar sedan omedelbart den idén. Lelouch själv säger att han är osäker på odödlighet. Och filmen visar att den nya kraften han fick skiljer sig mycket från koden.
  • 1 ledsen, jag menar relevanta poäng. du behöver inte citera allt, bara de relevanta punkterna om koden som du för närvarande säger till folk att "gå till den här länken och läsa om alla saker om hur Lelouch bekräftas död" när det skulle vara enklare att citera delarna om bara koden i händelse av att reddit går ner, det inlägget tas bort eller någon av de länkar som reddit publicerar länkar också
  • Tack, jag redigerade det.