Anonim

Varför Vegito Blue var starkare än Beerus

I förhandsgranskningen för avsnitt 6 av Dragon Ball Heroes ser vi Goku UI hanterar Super Saiyan 3 Cumber.

Det här är samma Goku som smält med Vegeta kämpade med Cumber tidigare. När Goku smältes med Vegeta använde de kaioken gånger 50 IIRC. Och de kämpade Cumber i basform, vilket är 50x2x4 = 400 gånger svagare. Det betyder att Cumber SSJ3 är (400x50) 20000 gånger starkare än Vegito Super Saiyan Blue. Och den här Cumber SSJ3 hanterades av en oanvänd Goku Ultra Instinct. Enligt Wiss multiplicerar fusion nu krigarnas styrka "tiotals gånger". Det är åtminstone en gång 20 gånger multiplikator. Om vi ​​antar att denna nedre gräns för matematikens skull gör Super Saiyan Blue Goku åtminstone 20x20000 = 400000 gånger svagare än Cumber SSJ3. Men då hanterade Goku Ultra Instinct Cumber SSJ3, så multiplikatorn från Super Saiyan Blue till Ultra Instinct i Dragon Ball Heroes måste vara minst 400 000. Och det kan vara mycket mer. Om fusionen multipliceras med 50 skulle det vara 1 000 000. Om fusionen multipliceras med 100 skulle det vara 2.000.000. Nu ser det inte alls ut när kraftförstärkningen Goku fick i Dragon Ball Super från Super Saiyan Blue till Ultra Instinct. Då är min fråga, är Dragon Ball Heroes Goku Ultra Instinct mycket starkare än Dragon Ball Super Goku Ultra Instinct?

Jag tycker att du läser för mycket i det här.

Tänk först på det Dragon Ball Heroes är en icke-kanon-reklamanime. Scenarierna inom ska inte nödvändigtvis vara konsekventa, de ska bara vara coola och främja spelet, Dragon Ball Heroes. På grund av detta är det mest meningsfullt för Goku att gå igenom alla hans former innan han får överhanden på Cumber. Detta inkluderar alla hans Super Saiyan-former, liksom Vegito och Ultra Instinct.

Tänk också på det Akira Toriyama har aldrig varit helt konsekvent med den exakta styrkan som Super Saiyan-omvandlingarna ger sina användare, och han har i allmänhet varit inkonsekvent med hur starka karaktärer är genom hela serien.Till exempel när DBZ: Battle of Gods släpptes, sa Akira Toriyama att när det gäller makt, Super Saiyan Gud Goku var en 6, Beerus var en 10och Whis a 15 (källa). Om detta fortfarande var sant, skulle SSJ Blue Kaioken x20 Goku absolut förstöra både Beerus och Whis samtidigt. Det var uppenbart att det bara var en grov idé som han hade, och den återansluts när Dragon Ball Super fortsatte.

För att svara på din specifika fråga skulle jag säga det det är omöjligt att bedöma styrkan hos Dragon Ball Heroes Goku i förhållande till Dragon Ball Super Goku. Dragon Ball Heroes handlar inte om koherens och konsistens så mycket som det är häftiga scenarier, och därmed kommer karaktärer att vara så starka eller svaga som handlingen behöver.

För det första är svaret på din fråga ett definitivt ja. Dragon ball Heroes Characters är flera gånger starkare än karaktärer från någon av kanonserierna. För det andra är Dragon Ball Heroes Power-nivåer helt inkonsekventa och brutna. Karaktärernas styrka är helt justerad enbart för plotens skull, så jag föreslår att du inte tar något på allvar. Anledningen till att jag säger detta är till exempel nyligen

  • Vi ser först SSJB Goku slåss mot SSJ4 Xen Goku. I mangan hamnar SSJB Goku som segrare vilket gör honom starkare av de två.
  • Vi ser Base Cumber hålla sig mot SSJB + Kaioken Vegito (vilket är tekniskt sett två SSJB Vegito).
  • Då ser vi Goku vända SSJG och attempt för att bekämpa Cumber och handlar faktiskt några slag med honom som inte är meningsfullt.
  • Då ser vi att SSJ4 Xeno Vegito är tillräckligt stark för att övervinna SSJ3 Cuber som är 400 gånger starkare än Base Cumber SSJ4 Xeno Vegito borde vara svagare än SSJB Vegito och SSJB + Kaioken Vegito borde vara mycket starkare

I avsnitt 9 när Goku återvänder använder han inte mastered UI, han "Masters" helt Omen UI tydligen och kan använda den formen efter behag. Och när han attackerade var det som att han använder MUIs kraft när han attackerar en kort sekund. Så att även SDBH UI är starkare

1
  • Utarbeta gärna ditt svar. Som det ser ut är jag inte säker på att det ger tillräckligt med bevis för att stödja ditt påstående.