Anonim

Lee Seung Gi kommer att bli som Cha i Pyo när han är äldre [Master in the House Ep 16]

I avsnitt 102, under Alabasta-bågen, säger Zoro:

När det gäller varför jag fortfarande är hos honom ... att vara vid hans sida hela tiden har gett mig ett annat mål att sträva efter.

En annan översättning jag har sett av detta är:

Eftersom vi har varit tillsammans så länge börjar ett annat syfte dyka upp.

Detta händer runt 9:45 under avsnitt 102crunchyroll.

När chopper frågar vad det målet är svarar Zoro:

Förlåt. Jag vet inte hur jag ska svara om det.

Chopper borde veta att Zoros ursprungliga mål är att bli världens största svärdman. Är det andra målet som Zoro nämner men inte kan förklara för att göra Luffy till piratkungen eller är det något annat?

Du har rätt. Zoro andra mål är att göra Luffy till kungen av pirater. Detta har demonstrerats av honom många gånger i form av hans lojalitet

Här är några fall där detta har visats. Som One Piece Wiki uttrycker det:

Zoro verkar ha mest respekt för Luffy och denna djupa respekt har visats vid olika tillfällen. Till exempel, han var villig att kasta bort sina drömmar och ambitioner för Luffys under uppträdandet av Kuma i Thriller Bark Arc utan den minsta tvekan.

När han nästan var på väg att dö av sitt sår från "Hawk-Eyes" Mihawk i Baratie Arc han lovade tårigt till Luffy att han aldrig skulle förlora igen och frågade om det var okej med honom som piratkung.

Du kan se scenen här

Denna respekt är inte bara för Luffy som person utan också på grund av hans ställning som kapten. När Luffy fick veta att Usopp planerade att återvända till besättningen under sin tid i Vatten 7 och omedelbart var redo att välkomna honom tillbaka, gjorde Zoro det klart att en besättningsmedlem som kämpade mot sin kapten inte borde förlåtas så lätt. Zoro förklarade för de andra att man bör respektera deras kapten villkorslöst och han skulle också sluta om Luffy tillät någon att gå över honom som Usopp, som ville gå med utan att ens be om ursäkt för hans handlingar. När Luffy var upprörd efter att ha behövt besegra Usopp påminde Zoro honom om att de svåra besluten är en del av att vara kapten och att han inte kan förlora sig själv. Han påminner Luffy om att om han vacklar har besättningen ingen annan de kan lita på.

Han håller nämnda tal här

Jag kunde inte hitta den här scenen:

Under Long Ring Long Island Arc efter att ha vunnit Davy Back Fight-tävlingen mot Foxy Pirates, Zoro antydde att han aldrig skulle bli pirat om det inte vore för Luffy och kommenterade att han inte hade någon mening att vara en om han någonsin hade lämnat skeppet.

Slutligen finns det här:

I kapitel 597 bad han Dracule Mihawk att träna honom (trots att den inte var hedervärd) för att bli starkare för Luffy, hans kapten. Mihawk kommenterar att för att kunna göra en begäran måste Zoro ha hittat något mer värdefullt än hans ambition

jag visste svaret. i samma avsnitt ett annat mål som zoro nämnde för chopper. målet är att alltid hålla segel med luffy. naturligtvis sa ess till vivi att luffy har konstig charm så att folk alltid vill ha med honom. så sa zoro till chopper anledningen till att han inte kan svara på det andra målet för chopper eftersom zoro vill att chopper känner sig som samma sak som zoro. och jag tror att chopper redan känner det när de träffade foxy pirat. chopper sa att han bara vill segla med luffy och bara med luffy.