Anonim

Första någonsin P3D Mod - Door-Kun

jag läser Koe no Katachi och har hoppats på att den ska animeras. Det ser ut som det blir mer populärt. Men det får mig att undra vilka krav som ska uppfyllas innan de bestämmer sig för att skapa en anime baserad på en viss manga i allmänhet.

3
  • Jag kan försöka svara på det senare men jag vet att det måste vara populärt och förmodligen behöver sponsorer också och förmodligen också en bra fansbas.
  • Som en åt sidan, tack för den här frågan; Jag började läsa Koe no Katachi igår kväll på grund av det. Jag blev också upptagen i kapitel 43 igår kväll. Definitivt en bra läsning. Jag skulle spekulera att det kommer att se en anime någon gång.
  • Din önskan om en anpassning har hörts. Kyoto Animation kommer att producera en animefilm av Koe no Katachi. animenewsnetwork.com/news/2015-10-11/… haruhichan.com/wpblog/54862/…

+50

Det finns ingen skriftlig väg, men det finns flera faktorer och steg som måste ske för det:

  1. Fanbase

    • Den övergripande reaktionen på mangan, volymen på internettrafiken den genererar (fan-art, forum, diskussioner, fansidor, fan fiction, till och med porr med huvudpersonerna).
    • Cosplayar fans som karaktärerna redan före anime?
  2. Anslutningar och rykte

    • Mangakas rykte. Till exempel tvivlar jag på att någon ny manga av Rumiko Takahashi (till exempel) INTE kommer att bli en anime.
    • Vem mangaka och mangaproducenter / chefer vet. Ibland är det svåraste att lägga ditt arbete framför rätt ögon. Det är allt på planen.
  3. Möjlig merchandising och målgrupp

    • Kan mangan bli en leksakslinje? Kan du sälja kostymer av huvudpersonerna?
    • Målgruppen (kön, ålder, genre) spenderar kraft.
  4. Seriens hälsa och kontroverser

    • Är mangaserien tillräckligt lång? Är bågarna och tomterna intressanta? Är karaktärerna väl utvecklade och tillräckligt djupa?
    • Finns det någon grupp som blir grovt förolämpad om mangan blir en anime? Kom ihåg att tryckta medier dras av läsaren (du måste aktivt övertyga media) medan audiovisuella medier PUSHED in i tittaren.
  5. Konkurrens och marknadsstämning

    • Är mangan en mecha-manga, och den är på topp under en ny Gundam-säsong och ännu en Evangelion Retcon?
    • Hur reagerade fansen på animerna av samma genre som sändes under föregående säsonger? Vill de ha mer av genren eller hade de fått nog?
  6. Släpp och versioner

    • Är serien redan sammanställd i tankobon? Finns det på Crunchyroll? Var det redan översatt (av fans eller officiellt)?
    • Kontrollera också om mangan piratkopieras. Det är ett sorgligt faktum, men populär manga som kommer att bli anime är mycket piratkopierad, översatt, fansubbed, etc.
    • Gör några specialiserade Google-sökningar efter mangaserien, dess huvudpersoner och skurkar. Kontrollera antalet resultat och jämför med andra populära manga som redan blev anime.

Efter alla dessa faktorer finns det några saker du kan leta efter i specialmedier för att se om din favorit manga verkligen kommer att bli anime:

Alternativ: Köpte någon studio eller ett medieföretag alternativet för IP? Alternativ är vanliga i den västerländska mediavärlden, men det blir mycket populärt runt om i världen. Kontrollera media och nyheter för signering av alternativ.

Rykten: Kontrollera några bloggar (mestadels på japanska) för de titlar de tror kommer att göra nästa säsong (Dear Reader: suggest some blogs in the comments).

Wikipedia: Folket på WikiProject Anime och Manga arbetar riktigt hårt för att hålla sitt hörn av wiki friskt. Om din mangaserie redan har en Wikipedia-sida är chansen stor.


När det gäller din speciella manga skulle jag säga att det verkligen kommer att bli anime.

6
  • 3 Så allt detta verkar logiskt, men hur vet du att det här är vad som faktiskt händer? Är du involverad i branschen och / eller har du hört detta från någon som är det? Som det ser detta är väldigt spekulativa.
  • Dessa riktlinjer drar paralleller med många branscher, till exempel filmer, TV-program, videospel, etc. ... Varför inte anime? För nästan alla branscher är nyckeln "Säljs det här?". Ju starkare ditt fall är när du försöker berätta för en producent "Spendera $ X per avsnitt och tjäna $ Y tillbaka", desto mer sannolikt kommer de att bita. Dessa är alla bra poäng när du gör den försäljningen, helvetet anser att det är det väsentliga. Ingen studio kommer att beställa en anime för en manga som knappt drar publik, risken för förlust vid den tiden är för stor.
  • 4 Några av dessa är bra poäng, men några av dem är tveksamma för mig, och du har inte angett några källor. I synnerhet verkar grejerna om studior som överväger statusen för manga utomlands ganska konstiga med tanke på att vinstmodellen för en vanlig senanime i huvudsak är helt byggd på DVD-försäljning. Med tanke på antalet manga som Crunchyroll har (ungefär 40 för närvarande), kan jag inte heller se att det är relevant. Kan du ge några bevis för att det här faktiskt är saker som produktionsstudior tittar på? (forts.)
  • 1 ... När det gäller anstötligt innehåll kan detta påverka vilken sort av anime görs (dagtid vs sen natt vs OVA etc), men det är inte alls klart för mig hur det påverkar chanserna för en anime-anpassning. Om något, med tanke på antalet senkvällshower och hentai OVA som kommer ut idag, kanske jag misstänker att det skulle vara Mer sannolikt att en väl mottagen manga med något anstötligt innehåll skulle få en anpassning. Kan du ge trovärdiga bevis som stöder ditt påstående att kontroversiella serier är mindre benägna att anpassas? (forts.)
  • 3 ... Dessutom har jag inte hört talas om ett fall av anime-anpassningsrättigheter som köpts / säljs offentligt. Det kan hända privat, men det finns inget sätt för oss att veta. Har du ett exempel på detta? Hur som helst, om du kan lägga till citat för några av dessa tvivelaktiga påståenden, kommer detta att vara ett mycket bra svar, men just nu är det för mycket som jag är skeptisk till att lita på det här svaret utan några källor.

Jag håller på att få min egen manga, Seeds of Arcadia, finansierad. Bortsett från att skapa en fanbase, som kanske inte leder till mycket, vill du verkligen fokusera på en detaljerad portfölj för investerare och produktionsföretag för att avgöra om din berättelse är värdefull. Du behöver behålla (ge eller ta):

  1. Komplett manus av första säsongen
  2. Karaktärsillustrationer, beskrivningar och bakgrundshistorier (vid behov)
  3. Illustrerade kapitel (åtminstone några, om inte alla)
  4. Illustrerade åtgärdssidor
  5. Skisser
  6. PR-affischer (ju mer desto bättre)
  7. Möjlig översikt över pågående säsong
  8. Eventuella gratisutskrifter för tittare

Naturligtvis kan de flesta om inte alla dessa saker behöva komma ur din egen pocketbook. Jag föreslår att få familj eller vänner för att hjälpa till med den första uppstarten så att du kan hyra hjälp med illustrationerna, annars gör du en hel del ritningar och digitala förbättringar.

Det viktiga är att ha en hård substans som både är professionell i utseende, unik och spännande. Fans kommer INTE att finansiera ditt projekt, men med en professionell portfölj kan du presentera det för investerare eller sälja din historia. Om du planerar att behålla rättigheterna till din berättelse, lämna aldrig hela skriptet till någon, bara segment. Du bör fortfarande ha det färdiga skriptet klart med digitala säkerhetskopior.

1
  • 'Fans finansierar INTE ditt projekt"förutom, det finns anime som startades från crowdfunding som I detta hörn av världen