Anonim

I Berserk-mangan, med tanke på den enorma mängden kapitel som handlar om Guts överdimensionerade svärd, Dragonslayer, försökte jag inte hitta en bild som tydligt visar att svärdet hänger snett längs ryggen. Inte heller märkte jag följande utgåva innan jag slutförde alla tillgängliga avsnitt.

Jag är fascinerad av hur exakt Guts alltid kunde hantera Dragonslayer utan att först ha några svårigheter från krokarna som håller den, lossnar det för att vara mer exakt att säga. Om vi ​​antar att hans arm är helt sträckt uppåt och försöker förflytta Dragonslayer från sin stillastående position, då prima facie avståndet mellan hans grepp (inte av svärd) och axlar kan inte vara större än eller lika med längden på Dragonslayer-bladet.

Det är denna opraktibilitet som fick mig att begära här, en bild av Guts tillsammans med Dragonslayer med hans dorsum utan någon cape, för att förstå sanningen. Medan en bild kommer att tala svaret av sig själv, kan ett sammanhang runt det eller utan själva bilden också hjälpa.

Redigera: På en sidoteckning visar dessa bilder av Guts något gångjärnet som håller bort Guts svärd. Men jag kan inte förstå hur han då kunde använda svärdet omedelbart när svärdet måste lossas varje gång för att döda fienden.

(Klicka på bilden för att förstora den)

1
  • Det verkar som att jag täckte en del av min egen fråga genom att lägga till dessa bilder i själva frågan.

Så om jag förstår frågan korrekt undrar du varför han inte har några problem med att lossa svärdet från ryggen och få det i stridsposition.

Låt mig omedelbart bryta de dåliga nyheterna, i verkliga livet hade detta inte varit möjligt. Och det faller under BFS-tropen.

Ändå tenderar människor att undersöka hur "omöjligt" det skulle vara att använda ett sådant vapen. Och vilket verkligt vapen skulle vara mest jämförbart med detta. De kom till följande siffror:

  • Tarmarna är ungefär 1,90 meter höga
  • Dragon Slayer är ungefär samma höjd (storleken är lite variabel genom hela serien)
  • Bladet väger sannolikt cirka 220 pund eller 99,8 kg. Även om det på wiki har det angetts att det borde vara cirka 400 pund, och en del reddit-användare beräknade det till cirka 625 pund eller 283,5 kg

Så kom tillbaka till din fråga, för att förskjuta svärdet, förutsatt att tarmarna och bladet är lika höga och att bladet väger 220 pund. Försöker dra den med en sträckt armlängd på 0,95 m (det sägs att längden på fingertoppen till fingertoppen är ungefär din kroppslängd)

(inte säker på hur man gör matematiken härifrån, men gärna redigera den i)

Och att runda upp stolpen, det närmaste svärdet till Guts ', skulle vara ett tvåhändigt ceremoniellt svärd som bara liknar bladet i längd (199 cm / 78,3 tum) och väger mycket mindre (5,42 kg / 11,9 pund)

3
  • 1 Jag har lagt till referenser i ditt svar. Gå gärna tillbaka till originalet. :-)
  • Tack så mycket för informationen. Jag var inte medveten om begreppen ceremoniella svärd, BFS trope och den fysik som nämns i Reddit-diskussioner. Även om detta hjälper till att rensa detta faktum att det skulle vara omöjligt att ta bort det i den mode manga som reflekteras, jag hoppas att någon kan lägga upp den önskade bilden för att slutföra svaret.
  • 1 @Firelord letade också efter det, men närmast jag kunde komma det skulle vara statyettmodeller (som inte riktigt är skalade) och dessa 2 bild a och bild b

När jag tittar på bilderna kan jag inte föreställa mig att hans svärd skulle vara mindre än 180 kg, även om det var kol med hög kolhalt borde det väga mer än så. Eftersom han inte täcker i princip något av sina svärd och bara håller det hängt på ett par öglor vid tvärskyddet (om jag minns rätt) behöver han inte extrem räckvidd för att använda det utan bara om en fot eller två för att få den tjockare basen på bladet.

Svärdet hålls inte av gångjärn, utan med en krok på toppen som går in i en ring på svärdet nära handtaget och ett långt läderbälte som har en vev i slutet av svärdets spets.

Jag har faktiskt en detaljerad / rörlig figur av Gatsu med drakemordaren och jag kan ta bort svärdet.

Det visar i detaljer hur svärdet håller på ryggen. Kroken är mer som en stift och gör det väldigt enkelt att ta bort svärdet.

Författaren ritar inte alltid hela saken. Som på bilden till höger ser vi inte läderbältet som håller spetsen på svärdet. ändå visas svärdet lutat något. Jag antar att författaren var lite lat / pressad av tiden.

Om det var riktigt / mänskligt stort, så gör det det faktiskt ganska enkelt att ta ut det, men inte att sätta tillbaka det eftersom du måste sätta kroken mellan axelbladen i öglan och sedan flytta / lyfta svärdet tills spetsen är i vaggan i slutet av läderbältet.

Ingen kunde svänga det här svärdet i verkliga livet, men även berget från GoT är inte lika starkt som den fiktiva Gatsu. Kanske ingen människa kunde någonsin bli så stark, men det finns andra saker att visa att han på något sätt är övermänskligt stark även om det är helt "naturligt" i manga / anime. Som en mager (relativt) 15-åring svänger han fortfarande runt ett svärd med en hastighet som tydligt är många gånger tyngre än de tyngsta svärd som används i verklig historia.

Han har också kunnat stabilisera masten på ett stort oljefartyg. Hans styrka är jämförbar med Hulk-nivåer trots att han är mycket mycket tunnare än en superhjältekaraktär som Hulken. I en värld som är grov och realistisk FÖRUTOM de övernaturliga demonerna har hans styrka inte förklarats av något övernaturligt alltid varit den enda "fångsten", men jag antar att det är en cool, speciell sak med det. Bara genom genetiskt mirakel, ren vilja eller någon annan förklaring är han utan övernaturlig förmåga - många gånger starkare än de starkaste män som någonsin har levt. Det är ganska coolt eftersom vanligtvis karaktärer i fiktion med så mycket styrka behöver en övernaturlig eller sci fi "boost".

Men ja, det är omöjligt stort för en människa i verkliga livet att svänga - verkligen att plocka upp för de flesta av oss. När du tar hänsyn till momentum och hävstång / pendul grejer och allt det nonsens. En underarm kan bli trött genom att bara vifta med en kråka i luften en stund och Dragon Slayer-metallen är troligen inte mindre tät.

Det är icke-magisk magi. :): P Gatsu regler!

Jag glömmer också när och varför han ändrar det eller hur ofta han går fram och tillbaka, men tydligt skulle Miura ibland bara ha "klämman" högst upp och andra gånger hade klämman och bältet längst ner. Jag är inte säker på om det fanns ett rim eller anledning till varför det skulle byta ibland men de flesta andra designelement är ganska överensstämmande med hans redskap.

I videospelet Sword of the Berserk som berättelsen han skrev och regisserat har han bara klippet också - inget bälte längst ner.

Död till Guds hand