Anonim

Angry Birds Seasons - Abra ca bacon 1-6 Walkthrough 3-Stars Highscore Abra ca bacon Nivå 1-6

Så vitt jag vet kan pok mon utvecklas när de får tillräckligt med erfarenhet eller när de använder ett specifikt objekt.
Det finns också några sällsynta fall som involverar specifika känslor / väder.
Jag är dock säker på att inget av dessa var fallet.

Så i avsnitt 22 i säsong 1, hur var det möjligt för Abra att utvecklas inom matchen, när han inte ens fick något EXP från det?

2
  • Kanske är något relaterat till känslor, som när charmeleon utvecklades till charizard, det var mitt i en kamp när han behövde vara stark och han ville visa att han också var stark
  • Evolution i anime kopplar inte alltid till erfarenhetsvinster (eller hur Pokémon utvecklas i spelet).

I anime är evolutionen lite annorlunda än evolutionen i spelen. Till exempel utvecklas inte Pok mon när de handlas och kan vägra att utvecklas.

Om du tittar på utvecklingslistan i anime hittar du många Pokémon som inte utvecklats efter en strid. Det är mer som att de ständigt får erfarenhet och någon gång kan bestämma att de vill utvecklas nu, mestadels när det behövs. Idén om "nivåer" används inte särskilt mycket i anime, så jag tror inte att det verkligen betyder något. Det är bara en blandning av känslor och erfarenhet.

1
  • Som jag nämnde tidigare vet jag att det finns känslor i detta förfarande. Men när Ash slåss mot Sabrina för första gången utvecklas Abra i början av matchen utan någon specifik anledning ...

Sabrina, gymledaren för Saffron City är en psykisk och kraftfull på det, hennes pokemon Abra / Kadabra är psykiskt kopplad till henne, det skulle inte vara för mycket att tänka på att Sabrina kunde tvinga sin pokemon att utvecklas med sina krafter, också i anime som hon bara hade Abra / Kadabra och Ash vann tack vare Haunter som fick henne att skratta, den psykiska länken till Kadabra fick honom att skratta och kunde inte slåss och gjorde Ash till segeraren

i originalet Röd / Blå / Grön, hon hade 4 pokémon och Alakazam var hennes starkaste, i originalet Gult hade hon 3 som var Abra, Kadabra och Alakazam, alla nivå 50 men Alakazam är troligen den starkaste eftersom det enda drag det har annorlunda är Reflect som fördubblar försvaret över Kadabras Kinesis vilket minskar noggrannheten på målet, inget av detta visas i någon kamp Ash har med sig så det finns en tydlig skillnad mellan anime och spel

7
  • Hur svarar detta dock på frågan?
  • @MadaraUchiha första stycket går in i detaljer om Sabrinas psykiska länk till hennes pokemon och gett hennes personlighet vid den tiden och hennes makt tvingade evolution skulle ha varit möjligt
  • Men frågan ställer om hur Abra kunde utvecklas mitt i striden, utan att tjäna något EXP, du förklarade inte det
  • 1 @MadaraUchiha första stycket förklarar hur Sabrina kunde tvinga utvecklingen, som hur en tränare kan göra det med en sten i spelet, andra stycket talar om skillnaden mellan Sabrina i spelet och anime och hennes lineup som visar anime kan vara lite baserad på spelet (även om hon hoppar över hennes potentiellt tvingande Kadabra som utvecklas till Alakazam)
  • @MadaraUchiha bör också påpeka att om videospelmekanik spelade någon roll i anime Pikachu med all EXP skulle vinsten antingen ha utvecklats nu eller så skulle vi ha sett Ash mash en B-knapp, jag kommer inte ihåg Pikachu någonsin ens försöker utvecklas

När jag väl omprövade avsnittet tänkte jag på det enkla svaret - hon tidsinställd utvecklingen av Abra exakt i början av striden, visste hon, vare sig med Abras erfarenhet eller visste med sin psykiska kraft att han kommer att utvecklas.

För första alternativet, det är inte så långt att säga att tränaren kan veta när hans Pokémon kommer att utvecklas i anime, jag kommer inte ihåg vilken episod, men i en av episoderna i Advanced-serien fanns det en som hans Pokémon just utvecklades och sa "Jag visste att det är dags att han kommer att utvecklas", vilket visar att tränare kanske vet när deras Pokémon håller på att utvecklas.

Ett annat exempel på det är i Blak and White-serien, där Ash hade en omspel med Lenora, hon hade utvecklat sin Lillipup till Herdier och sa bara för omkampen med Ash, den första matchen och omkampen var bara 1-2 dagar från varandra, det är tydligt att Lenora visste att med lite mer träning kommer hennes Lillipup att utvecklas eller hon kommer inte att säga att hon utvecklade Lillipup bara för omkampen.

Men andra alternativet hon visste att med sin psykiska kraft Abra kommer att utvecklas under striden till och med ha bevis i avsnittet:

Vi ser att så snart Sabrina är "glödande blått" med sin psykiska kraft, glöder Abra också och utvecklas. det kan till och med innebära att hon Begagnade hennes psykiska för att få det att utvecklas (vilket är som Memor-X-svaret).