Anonim

Marvel misslyckas IGEN i Japan! Spider-Man Fake Red manga får BOOT!

I det sista mangakapitlet i Dragon Ball Super,

Vi har sett Beerus slåss mot alla andra gudar tillsammans mot honom och klarar sig ganska bra, och han och Kitela är kvar som den sista som står upp i en utställningsmatch där alla gudar var närvarande.

Men i anime ser vi aldrig detta, plus när Beerus och Champa slåss mot varandra verkar de vara på samma nivå, och när Goku visar sitt Ultra Instinct-tillstånd eller transformation, svettar nästan alla gudar som deltar i turneringen (förutom för Mosco som inte kan svettas för att det är en robot) men de i topp 4 är oroliga men inte svettas (detta kan ha att göra med att de inte deltar i turneringen också, men jag trodde att det kunde bero på att Goku kunde vara ett hot mot sig själva också). Plus jag kommer inte ihåg om något direkt angavs, men av någon anledning antog jag att de fyra gudarna som lämnades utanför turneringen var de 4 starkaste destruktionsgudarna (speciellt Geene som vägrade att delta i utställningsmatchen för anime jag antog att han var den starkaste av alla). Därför är min fråga,

framställs mangan och anime Beerus med samma styrka jämfört med andra gudar?

För det första har du gjort ett par felaktiga antaganden som måste klargöras.

  1. Anledningen till att du ser alla gudar chockade och förvånade när goku använder ultrainstinkt beror på att det här är en teknik som till och med en gud inte kan behärska perfekt och detta behärskades enbart dödlig. Vi har sett detta underlägsenhetskomplex som gudarna visar gentemot de dödliga flera gånger när de förvånas över en dödlig styrka. Vi ser även Sidra och Belmod chockade när goku blir SSJB. Detta beror på att den dödliga har en Guds krafter.

  2. Beerus är starkare än Champa både i anime och manga. Vad uttalades uttryckligen av Vados. Det innebär inte att Champa är svag på något sätt. Kampen mellan Beerus och Champa var inte riktigt en egentlig kamp mellan två gudar av förstörelser. Ingen av dem använde någon av sina färdigheter och det var mer eller mindre som två arga barn kastade en passform och slog varandra.

  3. I mangan indikeras Beerus att vara mycket starkare än de flesta av gudens destruktioner (inklusive de högdödliga rankningsuniversen). Så i mangan kan vi åtminstone dra slutsatsen att Beerus är bland de tre bästa eller åtminstone de fem starkaste destruktionsgudarna över multiverset.

  4. När det gäller anime går det inte nödvändigtvis för att Gene inte deltar i den inledande matchen att han är den starkaste. Det kan vara av flera anledningar. Kanske visste han att storprästen skulle få dem att åtgärda skadorna eller kanske matchen skulle vara mycket destruktiv och inte avslutas eller kanske det fanns en annan gud bland de 3 som var den starkaste av de fyra och han visste att han skulle hamna vinnande.

  5. Du tar upp en intressant punkt om gudarna i de högre dödliga rankningsuniversen inte verkar lika nervösa jämfört med gudarna för den som deltar i turneringen. Som du sa kan det dock bero på att de inte deltar i maktturneringen eller kanske har de redan behärskat tekniken.

Vad vi faktiskt vet är att Jiren är minst lika stark som Beerus eller möjligen ännu starkare.