Anonim

Andy Mineo - Obehagligt

Jag har alltid haft problem med att försöka förstå själva handlingen i Evangelion, men med de senaste filmerna fick de mig verkligen förvirrad, jag förstår att historien är annorlunda på många sätt men det finns något i dessa filmer som fick mig att tänka, så småningom kom jag upp med en fråga som jag inte har något svar på:

Vad är Adams fartyg i återuppbyggnaden av Evangelion?

2
  • Bara för att klargöra, frågar du vad Adams fartyg är i den nya serien av filmer (Rebuild)?
  • Ja, låt mig lägga till det i frågan. Jag frågar det eftersom jag inte har fått reda på vad det är även efter att ha sett de tre befintliga filmerna flera gånger.

Detta är lite förvirrande eftersom uppfattningen om exakt "Adam" skiljer sig från den ursprungliga TV-serien + End of Evangelion (Neon Genesis Evangelion) och den nya filmserien ("Rebuild" of Evangelion). I den ursprungliga TV-serien var Adam en källa till liv (änglarna) och namngav den "första ängeln" och användes som en mall av olika slag för alla evangelierna (även om slutet på serien, Evangelion Unit-01 sägs vara en "klon" av Lilith).

I de nya filmerna är "Adam" mycket mer vag. Vi är inte säkra på vad Adam är vid denna tidpunkt, och det första vi måste gå av med var en förhandsvisning där vi såg fyra glödande figurer (förmodligen vid kanten av platsen för andra slag) följt med etiketten "ADAMS ":

Observera att det här skottet faktiskt aldrig användes i filmerna, det var förmodligen omarbetat så att det matchade närmare resten av Second Impact-flashback-montaget:

Några saker att notera är att de alla har glorier och vad som verkar vara "kärnor".

När det gäller "Adams fartyg" är det svårt att dechiffrera exakt vad det betyder, särskilt om det förmodligen finns 4 Adams. Men vi får höra några saker från filmerna och att "Adams fartyg" är Evangelion Mark.09. Här är en sammanfattning av möjliga "Adams" och vad den 3: e filmen har avslöjat.

Den nämner att Mark.09 kallades "Adams fartyg" och Evangelion 13 kallades en "Överlevande av Adams" eller något. Tråden går också in i lite detalj och spekulationer om Adams och vad de kan vara. Vid denna tidpunkt vet vi inte säkert vad Adams fartyg var för, varför det heter Adams fartyg och varför Mark.09 förmodligen är det.

Mer häpnadsväckande spekulationer om Adams och evangelierna här.

1
  • Fantastiskt svar, och även om jag inte har något definitivt svar, så kastar det lite ljus åt det stora misteriet.