Anonim

Hur man kommer igenom att vara blyg för tillbaka till skolan

I Ping Pong: The Animation, Wenge är en kinesisk utbytesstudent som kom till Japan för att arbeta sig tillbaka upp till det kinesiska landslaget (han hoppas vinna medborgare etc.).

Men vad fick honom till att börja med det kinesiska landslaget? Diskuteras detta någonsin?

Baserat på nästan alla hans karaktärsintroduktioner på japanska (t.ex. japanska Wikipedia) var Kong Wenge tidigare en elitspelare från Shanghai Junior Youth-team, men förlorade. En annan källa (Miho Cinema - en japansk filmrecensensida) nämnde till och med att han inte lyckades nå toppen i Kina.

Enligt Quora verkar detta vara sant även i verkligheten.

  • När det gäller professionella idrottare ger en medalj anseende och reklamintäkter. Konkurrens är deras karriär. Så om en idrottare inte presterar bra kommer han / hon att vara utom synhåll för människor och har problem med att tjäna pengar.

  • [...] i en kollektivistisk kultur som Kina är misslyckande i sig en fruktansvärd bestraffning inifrån och implicit från resten av samhället. Du har misslyckats med dina föräldrar, din familj, ditt samhälle, ditt arv - de pengar, tid, ansträngning och goodwill som har investerats i dig. Du har svikit alla. Häng huvudet i skam.

  • Endast i den meningen att de kan bli avskedade från teamet, vid vilken tidpunkt de befinner sig utan ett syfte och i stort sett arbetslösa på en av världens mest konkurrenskraftiga arbetsmarknader.