Anonim

Legend of Korra | Amon (alternativ slut)

I början av Avatar: The Legend of Korra, vi ser Korra som ett barn, böjer vatten, jord och eld, utan träning för att göra det. Hon föddes i Water Tribe, så ska hon inte bara veta hur man böjer vatten? Som Aang, som bara kände vind och tränade mycket för att behärska de tre andra elementen?

1
  • Historien är för komprimerad

Nyckeln tror jag är "att bemästra". Både Aang och Korra visste hur man böjer alla fyra grundläggande element sedan de föddes, men krävde utbildning för att få kontroll över sådana krafter (det är därför de är avatarer; de vet hur man böjer alla element).

Hon föddes i vattenstammen, ska hon inte bara veta hur man böjer vatten?

Så jag skulle svara nej på det. Hon, precis som Aang vet hur man böjer alla fyra grundläggande element.

Ett möjligt 'bevis' är att Aang använde sina vattenböjningsförmåga (även om han aldrig tränades av någon vattenbockare) när han gick vilse i stormen och det var så han kom in i isberget i avsnitt 1 i första hand.

När det gäller varför Korra har större behärskning över böjning än Aang fanns det ingen specifik anledning så långt jag minns, men jag skulle säga att det bara är en talang, precis som det kan vara en talang för någon att veta hur man spelar piano utan faktiskt få någon att lära dem medan man kan säga att andra behöver ett tryck så att de kan utveckla vissa färdigheter.

4
  • 3 Isberget gjordes i avatarstaten. När han kanaliserar all makt och kunskap av tidigare avatarer. Aang visste inte hur han skulle vattna på egen hand innan Katara började lära honom.
  • @MadaraUchiha Jag tycker fortfarande att det handlar om att kontrollera i motsats till att veta. Om alla kunde lära sig att böja så skulle alla kunna böja varje element. Istället vet vissa människor (kanske ett bättre ord är "kan") hur man böjer vissa element, förutom avataren. Det är då bara en fråga om att lära sig att kontrollera den böjningen. Zuko kunde en gång inte böja sig som tidigare. Glömde han hur man böjer sig? Jag tror att det handlar mer om att lära sig att kontrollera den böjningen. Ändå är det bara spekulation!
  • @Jerry: Den enda fysiska skillnaden mellan avataren och resten av folket är att avataren har en chi-anslutning till alla fyra element, i motsats till andra människor, som bara har en eller ingen. Det handlar inte om att kontrollera, ingen är född med kunskapen att böja sig (Katara visste att hon var en böjare, men utan en lärare kunde hon inte). När det gäller Zuko är eldböjning mycket emotionell. Zuko använde sin ilska innan han gick med i Angs grupp, när den här rasen mot Avataren försvann, behövde han en annan känsla för att "bränna" sin eld. Det skulle vara önskan att hjälpa Avataren att återställa balansen.
  • @MadaraUchiha Erm, i avsnittet där Katara föreslog Aang att hon skulle hjälpa henne att lära sig vattenböjning, Aang kunde vattenböja sig bättre än henne även om det kunde anses vara grundläggande och jag kan inte säga att hon lärde honom mycket vid denna tidpunkt. Om Zuko förändrar det inte det faktum att han visste hur man eldade men inte kunde! Det var bara att han var tvungen att hitta ett annat tillvägagångssätt för att kontrollera sin böjning.

Korra var utformad för att vara motsatt mot polar. Han är lugn, fredlig och föredrar att lösa saker utan strid, han föredrar att undvika fienden snarare än att motverka eller bida.

Korra å andra sidan är hett, en kämpe, föredrar att pulverisera en fiende snarare än att undvika en strid.

Luftböjning anses vara en mycket "andlig" typ av böjning, det kräver att man är ansluten till sin inre ande. Alla airbenders var munkar, mediterade mycket etc.

Resten av böjningarna är mer "fysiska" böjningar.

Som en del av Aang som var den motsatta av Korra var han bekant med luftböjning i början av serien, och hon var bekant med allt men luftböjning.

När det gäller Varför hon kunde böja 3 element vid 4-5 års ålder, vilket inte förklarades, men vi kan anta att det har att göra med ren talang. (Hon är väldigt bra med den "fysiska" världen, men har ingen talang för den "andliga" världen. En avatar behöver båda vara "komplett".

Jag tror bara att de inte ville ha en montage av Korra som lär sig varje enskilt element så att de i huvudsak trycker på hoppknappen. Vi, som publik som såg ATLA, såg eldvatten och jordträning i showen. Men vi har aldrig helt sett vad flygträning är. Så jag tror att författarna bara gav de andra elementen så vi går direkt till AIRbending

Det är möjligt att hon hade några mästare på sydpolen för att lära henne. När allt kommer omkring Katara ger en hel del respekt.

0