Anonim

Seether - Same Damn Life

Efter att ha följt anime under en tid har jag märkt, åtminstone ur mitt perspektiv, att det inte finns någon motsvarighet till Indie / Alternativ-scenen när det gäller anime.

Vad jag menar med detta är att den stora majoriteten av anime verkar produceras och distribueras av någon eller flera företagsproduktionsstudior. Medan min kunskap om anime-produktion är ganska begränsad, verkar detta hålla för de flesta anime.

Vilka skäl finns det för denna trend eller har jag fel när jag antar att det inte finns någon alternativ scen?

Om jag har fel, vad kan då betraktas som Indie-anime?

Anteckningar: Som svar på Euphorics kommentar hänvisar 'Anime' i detta sammanhang till alla former av japanska animerade medier. Distributionsform, längd och animeringsstil är den typ av detaljer jag letar efter i svaren.

Dessutom är jag medveten om existensen av Doujinshi som en form av oberoende tillverkad manga, även om jag inte var medveten om det faktum att den också inkluderade musik (tack Rapitor för det) men jag är främst intresserad av det animerade mediet i sammanhanget med denna fråga.

4
  • Hur definierar du "anime" i detta sammanhang? Räknas 5 minuters lång animerad skit som publiceras på Youtube / NicoNicoDouga som anime? Kan det vara 2D eller 3D? Behöver det röstverkande?
  • Även om Doujinshi-cirklar främst fokuserar på musik och manga skulle det inte överraska mig att se några animatörer också i det massiva kollektivet. men distributionsrättigheter och sådan animering är mycket stökigare än musik och manga, varför vi inte skulle se mycket av det.
  • Jag tror att det finns lite underjordisk mangascen. Jag känner dock inte till några titlar eller artister. Konsten jag har sett var väldigt icke-mangaliknande.
  • @Rapitor Det finns verkligen doujin-anime, även om de är relativt sällsynta.

Det finns röster från en avlägsen stjärna, som var "regisserad, skriven, producerad, karaktärsdesignad, storyboarded, filmografi, redigerad och animerad av Makoto Shinkai". I grund och botten en individuell ansträngning förutom en del röstspel som gjordes av hans fru Mika Shinohara. DVD-utgåvan fick naturligtvis gå igenom en tillverkare och distributör, men jag tror att det är så nära Indie / Alternativ som du kommer att få.

Det finns inte så många anime, eftersom anime-TV-serier eller filmer är mycket dyra och tidskrävande att producera. Det är därför även små anime-studior ofta förlitar sig på produktion och stöd från större företag (som TV-studior). Instanser som Voices of a Distant Star är sällsynt eftersom det är kort och förmodligen inte tjänade några pengar.

Som Euphoric nämnde i kommentaren, vad är definitionen av "anime" här inne?

För i Japan, "anime"är något animerat, oavsett om det är:

  • en 3-avsnitt 2D-anime (totalt 45 minuter): 1 (5 minuter), 2 (7 minuter), 3 (33 minuter)
  • en 5-avsnitt, 30-minuters 3D CGI-anime (betraktas som doujin-anime): 1, 2, 3, 4, 5 (endast 18 minuter), eller
  • en 1-timmars stop-motion lera anime (fick ett pris i Clermont-Ferrand Short Film Festival).

(Alla länkar är från NicoNicoDouga).

Anledningen har svarats av Jon Lin att "att göra anime är tidskrävande och att det inte tjänar pengar". En annan anledning är att det är svårt att känna igen (eller till och med hitta) i andra länder än Japan utan ordentligt media (tack och lov, det finns YouTube för internationell publik).

Nyckelorden är (jisaku anime) eller (jishu seisaku anime) för "oberoende anime" på japanska:

  • NicoNicoDouga: ,
  • YouTube: ,