Anonim

Seven Deadly Sins: Meliodas Vs Escanor [AMV] - Heart Of A Lion | Rage Amv |

I mangakapitlet 322 kämpar Escanor och de andra medlemmarsynderna mot demonkungen. Vi kan se att Escanor använder några kraftkompetenser som kräver "The One" -läget. Till exempel: "Divine Sword Escanor" och "Divine Spear Escanor".

Men när demonkungen attackerar Escanor verkar det som om Escanor tar skada från honom.

Används inte "The One" -läget någon skada som han får är inte skadligt för Escanor? Vi pratar om den "oövervinnliga inkarnationen av makt". Så betyder det att Escanor för närvarande fortfarande inte använder "The One" -läget?

Jag tror att dina frågor härrör från flera vanliga missuppfattningar om Escanor. Jag kommer att försöka förtydliga var och en av dem på ett tillfredsställande sätt.

Escanor behöver INTE gå in i The One-läget för att använda Escanor-trollformeln

Tidigare Escanor-slagsmål har varit vilseledande inom detta område. Seriens mycket wiki säger också att trollformlerna av Escanor exklusivt tillhör hans "The One" -transformation. Det har emellertid aldrig visats eller angivits att dessa trollformler behöver The One för att kastas. Det är sant att Escanor till stor del gynnar att använda dessa trollformler som "The One", eftersom han inte kan använda fysiska vapen. Men eftersom det i huvudsak Divine Sword Escanor och Divine Spear Escanor är fysiska strejker backade upp med intensivt koncentrerad Sunshine-magi, kan Escanor också använda dem i sitt vanliga dagtidstillstånd.

Det är mycket viktigt att notera att Escanor bara började använda dessa trollformler när Rhitta var trasig och inte tillgänglig för att slåss mot demonkungen. Det är troligt att han helt enkelt föredrar att använda sin yxa när det är möjligt, men tillgriper Escanor-trollformlerna annars.

The One är inte LITERALT oövervinnlig

Inom universumet av sju dödssynder är The One Escanor allmänt accepterad att vara oövervinnlig och inkarnationen av rå makt i sig. Merlin säger som sådan, och varje medlem i Seven Deadly Sins accepterar i stor utsträckning Escanor vid middagstid är den starkaste enhet de känner till.

Men denna känsla av oövervinnlighet härrör bara från The One krossande enorma mängd fysisk och magisk kraft. Den ena ger INTE metafysisk oövervinnlighet för att säkerställa seger eller avvärja döden. Faktum är att en avgörande punkt är att Escanor långsamt dör av upprepade användningar av The One och att den tillför tunga inre sår vid varje ny användning. (Dessa sår härrör från Sunshine i allmänhet, men verkar ganska logiskt förvärras genom att använda The One.)

Sammantaget betyder detta helt enkelt att The One inte är bokstavligen obegränsad. Teoretiskt sett kan varje varelse eller karaktär som har en högre mängd kraft besegra och döda The One. Ens kraft har aldrig kvantifierats i serie, men vi do vet att det dvärgar Assault Mode Meliodas 142 000 effektnivå. 99,99% av Seven Deadly Sins karaktärer kommer omedelbart att besegras av The One, men gudomligheter kan teoretiskt matcha denna mängd ren makt. (Även om detta är tekniskt spekulationer eftersom deras effektnivåer inte kvantifierades heller)

Escanor var inte i The One-läget i dina skärmdumpar

Det enklaste motbevisande antagandet i ditt inlägg. När man går in i The One-läget strålar Escanor synligt kraft och omges ständigt av ett hölje av eldliknande energi, droppar av från kroppen som sådan (bild från Escanor vs. Assault Mode Meliodas):

I dina skärmdumpar har Escanor tydligt INTE angett formuläret The One än.