Anonim

SCHILLER // „Framtiden I II“ // med Kéta // OFFICIELL VIDEO

I Boku-H-anime, när Ryosuke använder sin osynliga ordbok, visas han som en centaur.

Vad är symboliken bakom den siffran?

Centauren, i grekisk mytologi, är en varelse relaterad till både basinstinkter och visdom (lust, eller i sammanhanget, perversitet). De är kopplade till guden Dionisius, gud för köttliga begär (sexuell drivkraft) och karusering.

Från Monstruous.com:

De onda kentaurerna är motsatsen till riddaren och ryttaren. Istället för att behärska eller tämja deras instinkter styrs dessa centaurer av dem. De symboliserar våldsam lust, äktenskapsbrott (...)

Från Wikipedia-artikel om Centaurs:

Liksom satyrerna var kentaurierna ökända för att vara vilda och lustiga, alltför eftergivna drickare och karusärer, ges till våld när de var berusade och i allmänhet okulturerade brottslingar.

Så centaurens första symbolik hänför sig till det faktum att Ryosuke släpper loss sin perversa energi.

Den mest kända centauren är Chiron, och enligt Wikipedia igen:

Chiron var däremot intelligent, civiliserad och snäll (...) En stor läkare, astrolog och respekterat orakel, Chiron sägs vara den första bland kentaurer och mycket vördad som lärare och handledare.

Detta kan kopplas till det faktum att Ryosuke visar sin stora kunskap eller visdom genom att assimilera innehållet i ordboken.

Det var en ordlek, han "läste" från ordlistan avgörande (Ketsudanryoku på japanska), medan centaur uttalas Kentaurosu. Förmodligen bestämde de sig för att göra detta ord från ursprunget till legenden om Centaur, en jävel son till en grekisk gud som blev sparkad från Olymp (som Lisara var från demonvärlden)

4
  • Har du några källor?
  • sv.wikipedia.org/wiki/Centaurus_%28Grekisk_mytologi%29 detta
  • Jag frågade inte vad en centaur är. Jag frågade var hittade du delen "det var en ordlek".
  • Cirka 20 sek youtube.com/watch?v=OsDX-omVdy0 så kollade jag översättningen av Centaur på google translate, det är allt