Anonim

Chris Brown - Strip (Official Music Video) ft. Kevin McCall

I Land of the Waves båge, kan man se att Haku utför handtätningar med bara en hand. Det måste vara något speciellt, för a.) Till och med Kakashi blev förvånad över att se det, och b.) Som aldrig sett någonstans igen (förutom att jag glömde det).

Hur är det mojligt? Är det en speciell teknik? Var det någonsin förklarat i manga / anime?

Ebisu förklarar (i kapitel 90) att för att utföra en ninjutsu eller genjutsu måste en shinobi gå igenom två steg.

  1. Bygg upp den nödvändiga mängden chakra för den jutsu.
  2. Kontrollera chakrat för den jutsu med olika handtätningar.

Hakus förmåga att göra handtätningar med en hand visar sin exceptionella skicklighet i chakrakontrollen (i steg 2).

Det finns andra sätt på vilka en shinobis skicklighet med handtätningar har demonstrerats. Senju Tobirama skulle kunna använda Water Dragon Bullet Technique med bara en handtätning, medan det normalt kräver 44. Uchiha Sasuke har kunnat använda Chidori utan några handtätningar och Fire Techniques med bara en handtätning. (Han behövde fler tätningar för både jutsu när han började.)

Den andra shinobi som visat sig vara kapabel till enhandsförseglingar är Guren från Three Tails-påfyllningsbågen. (Källa: Narutopedia)

4
  • Whoah, det förklarar mycket. Jag undrade alltid hur tätningarna kombineras, men när det är möjligt att ändra proceduren med ren skicklighet är det klart. Visste inte detta, tack!
  • Jag tror att farmor Chiyo också gjorde en enstaka försegling när hon gjorde leksaksfågeln efter striden med Itachi-dupen.
  • Var är källlänk?
  • @AnkitSharma Varför behöver du en källlänk för det? Jag har nämnt kapitelnumret, alla intresserade kan läsa det på egen hand. Poängen om Guren är en triviapost, inte ens relaterad till frågan och den kommer från en fyllningsbåge, så jag anser att det inte är värt besväret att lägga upp en länk. :-)

Handtätningar finns för att kontrollera chakra, men om du redan har fantastisk chakrakontroll kan du använda dina tekniker utan dem.

Madara kunde använda Shattered Heaven (de gigantiska meteorerna han använde på Tsuchikage) med endast 3 handtätningar trots att det var en extremt beskattningsteknik som var tillräckligt kraftfull för att slösa bort en hel bataljon.

3
  • 1 Vi har inte sett dem i anime, det är möjligt att han använde fler sälar (med de tre par händerna)
  • Wiki noterar att han gjorde en försegling med varje par Susano´o-händer.
  • 2 Jag vet ärligt talat inte var folk där borta får sin information, men eftersom det inte har nämnts specifikt i mangan ser jag det som spekulation (jag tvivlar på att författaren sa något om det)