Anonim

Lavender's Blue Dilly Dilly - Lyrics (Cinderella 2015 Movie Soundtrack Song)

Jag har inte läst heller, men undrade om mangan Emma är samma som romanen av Jane Austen under samma namn.

De har flera likheter:

  • De är båda i viktorianska England.
  • De har båda samma titel
  • De är båda romantikhistorier

Jane Austen är en berömd författare, och det kan tänkas att någon kunde anpassa sin roman till ett nytt grafiskt format. Men ingen av de beskrivningar jag har läst om mangan nämner fru Austen.

Är serien relaterad?

2
  • ... Jane Austen var känd Författare. Det är inte många likheter. Emma i anime är en piga, men i Jane Austens roman är en privilegierad rik tjej.
  • Tyvärr gillade autokorrigering inte min brittiska stavning. Jag tycker att samma titel och inställning och tema är ganska lika.

Det är en rimlig fråga (se Gankutsuou: Greven av Monte Cristo), men jag tror att svaret är Nej. Observera att jag inte heller har läst något av verken, utan från att titta på Wikipedia-artiklarna för mangan Emma av Kaoru Mori och romanen Emma av Jane Austen:

  • Manga Emma ligger 1895 i den viktorianska eran. Detta är mycket senare än romanen Emma, som publicerades under Regency Era 1815.
  • En av de avgörande egenskaperna för titelkaraktären i Jane Austens roman är att hon, till skillnad från hjältinnorna från tidigare Austen-arbete, är självständig rik och driver sitt eget hushåll. Anime Emma är en vanligt folk, kidnappad som ett barn för ett bordell, som flydde ut på gatorna och togs in och uppfostrades som hembiträde av en rik familj. Hon är en flitig och hård arbetare, medan Austens Emma beskrevs av Austen som "en hjältinna som ingen annan än jag själv kommer att tycka mycket om" och sägs i Wikipedia-artikeln ha "en stark känsla för klass".
  • Animes Emma bor i London, medan Jane Austens Emma bor i ett litet lantgård i Surrey.

Det är möjligt att mangas författare, Kaoru Mori, införlivade något inflytande från Austens arbete, eftersom hon är en självdeklarerad anglofil,

Författaren och illustratören av mangan, Kaoru Mori, är en självutnämnd anglofil, [...]

(Översikt - andra meningen)

Men totalt sett ser det inte ut som en direkt anpassning av Jane Austens Emma.

0

Om det finns något samband mellan de två är det i bästa fall knappt. Medan jag inte läste Austens roman såg jag anime-anpassningen av Emma, mangan. En ganska lång scen (jag skulle nästan kalla det en nyckelscen) ligger i Crystal Palace som byggdes för den stora utställningen 1851. Austens roman publicerades 1815; långt innan någon ens tänkte på palatset.

Det skulle kunna tänkas att någon annan offentligt tillgänglig utställningsplats inrymde en liknande scen i Austens roman, men varför går det så långt att överföra hela scenen och därmed hela arbetet till en tidpunkt decennier senare? Jag tycker att det är alldeles för osannolikt. det är egentligen inte den typ av saker du gör när du anpassar en berättelse.

Det är ett ja men också ett nej. Mycket intressant att båda ligger i England på 1800-talet.

På sidan av ja, det finns en manga som kallas en direkt anpassning Emma: Manga Classics av Stacy King (som utförde anpassningen), Jane Austin (som naturligtvis skrev originalhistorien och Tse (som var illustratör)

Däremot heter serien manga helt enkelt titeln Emma av Kaoru Mori är en helt annan engelsk berättelse från en liknande tidsperiod men cirka 50 år borttagen.

3
  • Hoppas att redigeringen kommer att räcka, jag hade gått länkvägen eftersom någon nedanför röstade för att inte ha källor.Jag kan inte heller dela information från min egen erfarenhet eftersom jag inte har läst någon av dem. Jag lärde mig bara om mangan för några dagar sedan och bestämde mig för att undersöka den eftersom jag är ganska besatt av pigor. : P
  • ska dessa länkar omdirigeras till amazon?
  • @UglyTrapMaid ser bättre ut! :) ja, det finns ett recept på ett bra svar på Stack Exchange: textförklaringar och källor. Utan "textförklaring" kommer svaret att betraktas som ett länkbart svar och det är inte en bra idé att få läsaren att behöva kontrollera länken för att få veta detaljerna. Men utan "källor" blir det svårare att övertyga läsaren om svaret är korrekt eller inte. Att inkludera dem båda kommer oftast att säkerställa ett bra svar :)

Egentligen finns det en manga som heter Emma och som är baserad på Jane Austens roman, och den är från konstnären Yoko Hanabusa.

Jag tror att du är förvirrad eftersom det finns två mangor och anime med samma titel och nästan allt annat än huvudkaraktärens roll.

1
  • 3 Har du en källa för detta uttalande?

De är inte samma sak alls.

Jag har läst romanen och tittat på de första två eller tre avsnitten av Emma. Det är som att säga att Michael Jordan och Michael J. Fox är desamma eftersom de har samma namn.

1
  • 6 Välkommen till Anime.SE. Kan du utarbeta detta svar (och kanske ta bort förolämpningen)? Vi gillar svar på den här webbplatsen som är väl förklarade och refererar till källmaterialet eller andra kanonkällor. Jag föreslår att du läser turnésidan. Återigen välkommen och jag hoppas att du fortsätter att bidra.