Anonim

iPad Pro | Schweben

Jag är förvirrad över varför Luffy ringde klockan 16 gånger. En marinmedlem sa att det var en krigsförklaring medan en pirat sa att det handlar om en tidens förändring. Kan någon snälla förklara vad som är orsaken bakom det ??

1
  • Titta bara på avsnitt 511 för fullständig beskrivning.

Klockan kallas Ox-Bell.

Vad betyder ringklockan?

Ringklockan betyder slutet på ett år och början på ett annat. Det ringde åtta gånger för att tacka för det gamla året och ytterligare åtta gånger för att välkomna det nya året. Om den ringas två gånger betyder det någon form av katastrof eller nöd.

Hur andra tolkade 16 ringar:

Löjtnantens befälhavare Brandnew of the Marines analyserade det som en krigsförklaring, och Killer of the Kid Pirates tolkade innebörden av det som slutet på en era och början på en annan.

Den verkliga anledningen bakom det:

Luffys ringning av klockan var bara en distraktion, tillsammans med hans andra handlingar, så ingen i världen utanför Straw Hat Pirates skulle märka det verkliga budskapet; på bilden av Luffy efter att ha ringt Oxklockan, ses ett märke på hans arm som läser 3D2Y med 3D korsad, vilket representerar den tid som besättningen skulle separeras.

1
  • 5 8 klockspel indikerar alltid slutet / början av ett år / era som du sa. Det var därför de andra tolkade det som om Luffy sa att Whitebeards era har upphört, men min kommer nu att börja. Så mot regeringen är det ett krigsuttalande, medan det är en utmaning gentemot de andra nybörjarna.

16 klockor, ringda på en skeppsklocka av den yngsta besättningsmedlemmen vid midnatt den 31 december, ringer ut det gamla, ringer i det nya, eftersom 8 klockor betyder slutet på en klocka och början på en annan, så är det med åren slutar / börjar.

1
  • Denna symbol förklaras redan i det första svaret. Plus att ditt svar inte förklarar vad det har att göra med One Piece. Kalenderåret slutar inte vid den punkten i berättelsen ... så varför ringer Luffy på klockan?