Anonim

How to Catfish, Cajun Style - Food Tripping With Molly säsong 2, avsnitt 2

När det gäller resten av anime-serien, när äger Badlands Rumble rum? Händer det före showen? Efter? I mitten någon gång?

1
  • Jag ska bara berätta för mig själv att Wolfwood lever. Han är inte död, h-han är inte död, fan!

Enligt denna recension av Anime News Network är Badlands Rumble kanon och inträffar "mellan avsnitt 9 och 11 (efter att Vash har träffat Wolfwood, men innan Legato stänger in)". Se andra stycket i avsnittet "Granska". Men som de påpekar matchar filmens stil inte helt den anime vid den tiden, med tanke på den högre budgeten, så det kan vara bättre att inte oroa sig för när den inträffar.

Redigera: som atlantiza påpekar nedan citerar författaren till den här recensionen inte en källa. Tills jag kan hitta en bättre källa, bör du ta det med ett saltkorn.

2
  • Hmmm, jag är inte så säker på hur tillförlitlig en recension är om de inte innehåller en källa. Jag kunde förstå att citera ett ANN-nyhetsinlägg som källa, men inte så säker på en recension ... Verkar som spekulation för mig.
  • @atlantiza Jag visste inte ens det.Hur som helst tror jag att det fortfarande är tillåtet som svar så länge det är klart vad källan är, enligt meta.anime.stackexchange.com/questions/191/….

Någonstans i mitten.

Exakt placering av Badlands Rumble i samband med Trigun Anime / Manga är utmanande. Det verkar glida mellan några mil inlägg på olika sätt.

spoilers för anime, manga och filmen följer

Milepost 1:

Nicholas D. Wolfwood är där, och han känner alla, men han reser inte med Vash. Det händer bara tidigt, med undantag av Vashs fullständiga isolering av sig själv direkt efter den 5: e månincidenten. Wolfwood håller sig ganska nära Vash i de senare avsnitten / kapitlen före hans död. Å andra sidan anser Wolfwood redan att Vash är en vän. Han gör redan ansträngningar för att undvika att döda. Dessa beteenden antyder ett senare datum. Särskilt hyllningen han gör, att ha på sig Vashs solglasögon när han tror att Vash är död.

Milepost 2:

Försäkringsflickorna är närvarande, och de känner båda till Vash. Så förutom flashbacken kan det inte föregå anime eller manga. De reser dock inte med Vash. Faktum är att de gör ett annat uppdrag för sitt jobb. I anime och manga händer det nästan bara efter att 5: e månen förvärvar en enorm krater. De befrias från att följa honom omedelbart efter den 5: e månincidenten, även om de återigen får i uppdrag att följa honom efter att han återkom. De fortsätter att förfölja honom ... i Anime, till slutet av serien ... i manga, tills efter att Meryl fångas av Gung-ho-kanoner och Vash räddar henne. Hon freakar dock ut när hon ser hans vingar andra gången och stannar kvar med Milly när Vash och Nicholas lämnar staden.

Milepost 3:

Meryl och Milly säger att det är länge sedan de har sett Vash och uttrycker en förväntan att han igen kommer att bli deras jobb inom en snar framtid.

Milepost 4:

Det verkar inte finnas någon överdimensionerad krater i 5: e månen ... vilket i kombination med de ovannämnda detaljerna gör placeringen av "Badlands Rumble" kronologi ännu mer förbryllande.

Milepost 5:

Vash har sin kroppsskydd och en (unik) röd kappa på, vilket tyder på att han har varit i kontakt med Seeds village (som förser honom med dem).

Så ungefär var i Trigun-kronologin skulle "Badlands Rumble" falla?

Alla andra detaljer beaktade, min bästa gissning är att bristen på ett hål i 5: e månen kan vara en tillsyn. Historien måste nästan falla efter det, från beteendet hos Wolfwood och försäkringsflickorna. De verkar känna Vash för bra för att det ska komma tidigare.

Min bästa gissning är nästan omedelbart efter att Vash lämnar skulle Lina vara den mest troliga placeringen. Om Vash hade en back-up päls stashed någonstans, kan det förklara nästan allt.

Ur ett mangaperspektiv, förmodligen också innan Knives hår började bli svart. De saker som Knives gjorde efter den förändringen tvingade till stor del Vash och Nicholas att se varandras ryggar ständigt, så de skulle inte separeras och lämnade Wolfwood tillgängligt för att anställas som någon annans livvakt. Kappan och rustningen han bär i Badlands Rumble (både film och manga) är inte skottsäker. Pälsen och rustningen han får från Seeds efter den 5: e månincidenten är, eller är nästan så.

I mangan skulle jag föreställa mig att fönstret tillfälle skulle falla mellan Trigun Maximum Volume 1 kapitel 3 & 4.

Jag är inte säker på hur mycket hjälp det är, men det finns mina få koppar som läggs till i högen. :)

PS - i en intervju med Mr. Nightow verkar det som om han sa att det skulle gå mellan den 10: e och 12: e episoden, vilket är tidigare än jag hade spekulerat. Jag hittade intervjun på följande länk: http://www.asiaarts.ucla.edu/article.asp?parentid=110449

Det är lite möjligt att de ändrade sig på exakt placering i processen, men eftersom försäkringsflickorna aldrig skilde sig från Vash under lång tid före den 5: e månincidenten. rycker på axlarna omedvetet

1
  • Millys frisyr, som visas i Badlands Rumble, matchar vad hon hade omedelbart efter att Wolfwood drog Vash bort från Lina och hennes mormor. Detta antyder också att "Badlands Rumble" -berättelsen kan falla efter incidenten på 5: e månen. Därefter letar du efter Vashs päls- och rustningsstil för att se om något liknande visas i Manga för att hjälpa till att begränsa ytterligare. :)

Det är förmodligen i mitten någonstans, för i Vime möter Vash inte Wolfwood för första gången förrän i avsnitt 9.

2
  • 1 Du låter inte särskilt säker på när det är ... Har du mer bevis än bara Wolfwood för att ange när det kan vara?
  • @Ktash Jag känner inte till några andra indikatorer för en tidsram. De två försäkringsflickorna känner redan till Vash i filmen, och det är inte efter att showen slutar eftersom Wolfwood dör i avsnitt 23. Så det måste vara mellan avsnitt 9 och 23, t.ex. någonstans i mitten, men vet inte mellan vilka 2 avsnitt.

Jag är säker på att filmen är en "fristående" film. Men om filmen MÅSTE ses under anime, skulle det förmodligen vara någon gång efter avsnitt 17, om du märker att Wolfwood ropar till Vash i sitt smeknamn "Needle-noggin" som Wolfwood inte ens kallade Vash förrän i avsnitt 17 när de reste tillsammans.

@Konami, jag tror att användningen av Needle Noggin antingen kan vara en kyckling eller äggsituationen, eller en nick till fansen av den ursprungliga serien. Om någon faktiskt kunde kontrollera mig (eller jag kommer att redigera när jag kollar mig själv), minns jag inte att jag såg ett hål i 5: e månen under öppningen av Badlands Rumble. Ingen verkar också nämna det, även efter att ha upptäckt vem Vash är. Med tanke på att det 16: e avsnittet är när han lägger det där, är det svårt att föreställa sig att Badlands Rumble äger rum efter det 17: e avsnittet.

För mitt eget bruk bestämde jag mig för att säga att det äger rum direkt efter det 11: e avsnittet, vilket är sista gången du ser Wolfwood lite (passar in i att Gasback hittar honom mitt i öknen), och strax före den 12: e avsnitt, där Legato sätter igång huvudplottet. Notera; omedelbart efter den 9: e episoden kan också fungera, eftersom du ser Wolfwood hoppa på sin motorcykel och köra iväg. Hur som helst tror jag definitivt att Badlands Rumble äger rum före det 12: e avsnittet.

Badlands rumble är en alternativ världsepisod av vad originalserien kan ha varit dess efter huvudintrigen i det här fallet MEN öppningen där vi först möter gas tillbaka skulle vara innan Vash ger upp den röda pälsen om det någonsin hände i denna alternativa värld han kan ha tagit knivar för att bo hos SEED byborna också och låtit göra en uppdaterad kappa och arm för sig själv och som uppenbarligen vargved finns han dog han aldrig i den här versionen av Gunsmoke har han också ett alternativt kors som faktiskt ses i mangan samma sak med vash's gun han gav upp ängelarmen men kan ha haft vår gamla gunsmith vän Frank Marlin att göra honom till en ny mycket liknande pistol för sitt nya liv

......slutet

Ärligt talat tror jag inte att detta kan passa in i kronologin i serien helt enkelt på grund av hur karaktärerna i anime förändras hela tiden. Jag tittade på filmen och serien inom 24 timmar för att försöka lista ut hur de kunde passa ihop och helt enkelt inte kunde se den.

Det verkade alltid lite mer som en alternativ verklighet för mig (spoilers att följa).

I anime verkar Vash inte ens kunna skada sig förrän i slutet där han äntligen bestämmer sig för att skada knivar är okej med tanke på alternativet men i filmen verkar det inte ha några bekymmer att skjuta Gasback i benet och axeln, men Wolfwood lever fortfarande i den här filmen, men i anime dör innan Vash verkligen är villig att faktiskt skada någon annan.